Se hoteller (9)

Rejser til Limenaria

En rejse til Limenaria betyder en god blanding af by og strand, krydret med hyggelige restauranter og fin natur inden for rækkevidde.

Limenaria er faktisk Thassos næststørste by, selvom man ikke lægger så meget mærke til det, når man besøger byen. Vi tør alligevel godt love en rejse med en spændende blanding af byliv og strand. Aften- og nattelivet er fredeligt og godt til familier. Det består mest af hyggeligt folkeliv på restauranter og barer, og hvor strandpromenaden er populært sted til en spadseretur efter en god middag.

Limenarias strande

Stranden ligger midt i centrum, og byen minder derfor mere om en badeby, end Thassos by gør - i hvert fald i kvartererne nærmest stranden. De flotte sandstrande uden for Limenaria kommer du nemt til med lokalbus, bil eller knallert - hvis du da ikke vælger at spadsere. En flere kilometer lang strand strækker sig fra Metalia Beach lige øst for centrum til Trypiti i vest. Her og der er stranden opdelt i små klippefyldte bugter, hvor der er gode muligheder for at snorkle.

Bo godt i Limenaria

Med Spies kan du vælge mellem værelser og lejligheder på mindre, familieejede hoteller, som tit ikke har mere end 20 værelser. Du bor i nærheden af både stranden og det græske hverdagsliv, og eftersom Limenaria er en mellemting mellem by og landsby, bor du tæt på det meste. Og det har været med til, at vores hoteller har fået så gode anmeldelser af vores gæster, som de har.

Udforsk Thassos

Hovedvejen løber rundt om hele øen og passerer også Limenaria. Lej en bil eller knallert, så kommer du nemt rundt og kan finde din egen yndlingsstrand eller begive dig på opdagelse i bjergene midt på øen. Indbyggerne på Thassos har let til smil og er imødekommende og snakkesalige, så det kan nemt tage en halv time at købe en krukke af øens berømte honning eller gode olivenolie. Og det, der skulle være en hurtig bid mad på en lille taverna i bjergene, kan tit udvikle sig til at blive en længerevarende frokost og et dine bedste ferieminder fra Thassos.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Limenaria

Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
I Limenaria ligger stranden midt i byen. Her er strandene børnevenlige, og består af både sand og sten/grus. Hvis du vil på udforskning i de forskellige byen rundt omkring på øen, anbefaler vi lejebil eller lokalbus. Uden for Limenaria finder du flere fine sandstrande.

Metalia

Metalia-stranden består af sten og levn fra den jernudvinding, som har foregik her. Her på stranden finder du både taverner, liggestole og parasoller.

Tripiti

Tripiti er en smuk, lang strand med en del småsten. Her er også klipper samt en naturlig grotte. Her på stranden er der mulighed for at leje både liggestole og parasoller.

Øvrige strande på Thassos

Der er masser af strande på Thassos. Alt fra kilometerlange til mindre, "private" strande. På nogle strande er der mulighed for at leje liggestole og parasoller, og der tilbydes endda også diverse vandaktiviteter samt spisesteder. På andre strande findes der kun en lille bar med forfriskninger og noget let at spise.

Psili Ammos

Psili Ammos ligger på sydkysten ikke så langt fra Potos. Her venter dig gyldent sand og klart, fint vand, hvilket gør den meget populær blandt børnefamilier. Der er mulighed for at få noget at spise samt prøve diverse vandaktiviteter.

Pefkari

Pefkari ligger imellem Limenaria og Potos på øens sydlige side. Her er der flere barer og restauranter at vælge imellem. Strandens nedre del består af sand, imens den øvre del er mere stenet. Vil man lave en lille picknick, er det et område i nærheden, hvor man kan sidde i pinjetræernes skygge og nyde maden.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Limenaria fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Limenaria. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Limenaria er ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 45 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via andre rejsemå. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Langs stranden i Limenaria er der mange hyggelig restauranter og barer, hvor du kan få en bid mad eller noget at drikke, når sulten eller tørsten melder sig.
Nattelivet i Limenaria er meget fredeligt.
Shopping
I Limenaria er der et stort udvalg af lokale varer som lædervarer, guld- og sølvsmykker samt lokalproduceret olivenolie og honning. Thossos er intet shoppingparadis, men her findes en hel del lokale varer, som du kan købe med hjem som souvenir. Hvis du gerne vil shoppe nogen af de lokale varer, er det bedst at besøge et af markederne.

Marked i Prinos

Hver mandag formiddag er der et stort marked i byen Prinos, der ligger på vestkysten. Her kan du købe frugt og grønt, tasker, sko og meget andet. Med andre ord, du kan finde den slags varer, som du vil forvente dig af et marked - og her prutter man selvfølgelig om prisen.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du ønsker en ferie, hvor du både får afslapning og motion, er der masser af muligheder i området omkring Limenaria. Du kan f.eks. tage ud og opleve naturen på en af Thassos' mange vandrestier, som leder dig op i bjergene. Hvis du hellere vil udforske bjergene på to hjul, er der mulighed for at leje cykel eller mountainbike. På den sydlige del af øen er der desuden også en del vandsport som windsurfing og vandski, du kan prøve kræfter med. Der findes til og med et dykkercenter i både Pefkari og Potos.
Sørg endelig for at udforske området omkring Limenaria. I bjergene, der ligger ovenfor byen, kan du både vandre og cykle. Nyd godt at det smukke landskab, se fantastiske vandfald og tag ud på vandretur på nogle af de mange vandrestier langs vandet mod Potos.

Udforsk Thassos

Thassos er som skabt for at tage på opdagelse. Fra hovedvejen, som strækker sig tværs over øen, leder små veje op i bjergene, hvor den ene lille, idylliske by efter den anden venter, smukt beliggende bland olivenlunde og bjergtoppe.

Limenas

Thassos by er øen hovedstad og helt sikkert et besøg værd, hvis man vil nyde den fredelige atmosfære på en af byens mange caféer. Her finder man også masser af supermarkeder og butikker af forskellige art samt de to strande på hver side af havnen.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Thassos på, er ved at leje en bil. På Thassos finder du alle de store selskaber som Avis, Hertz, Budget etc. Læs grundigt igennem hvad forsikringen inkluderer, hvis du lejer bil. Selvom små, ukendte biludlejningsfirmaer kan lokke med lave priser, skal du være opmærksom på, hvad du betaler for. Tag et godt kort i hånden og gå på udforskning på øen. Vejene er få men i god stand. Hvis du ønsker at leje bil, kan du kontakte os 1-2 dage i forvejen på vores servicetelefon eller ved at sende os en Sms. Vi hjælper også gerne med forslag til interessante ruter. Husk at medbringe dit kørekort når du skal skive under på kontrakten.

Knallert og motorcykel

For at kunne leje en knallert kræver det, at man har kørekort til bil eller motorcykel, og er fyldt 21 år. Det er lovpligtigt at have hjelm på i Grækenland. Forsikring tilkommer. Sørg for at tjekke om din forsikring dækker kørsel på tohjulet køretøj. Gør den ikke det, kan du tegne en tillægsforsikring, inden du tager af sted på rejsen.

Busser

Lokalbusserne på øen har begænsede afgange afhængigt af sæson. Køreplanen er også tilpasset efter færgernes ankomst til Thassos by Busstoppestederne er markerede med turkise skilte, hvorpå der står "Bus stop", og de kører til de fleste af øens større byer. Busstationen ligger ved havnen i Thassos by.

Cykel

I Limenaria er der både små og store selskaber, som udlejer cykler.

Taxi

Der er taxiholdepladser i Limenaria. Hvis du har brug for hjælp til at bestille en taxi, kan du altid bede om hjælp i receptionen på hotellet. Taxierne har taxameter, og prisen kan være højere i aften- og nattetimerne. Hvis du har brug for en taxi i de sene aftentimer eller om natten, anbefaler vi, at du aftaler en tid eller bestiller på forhånd.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Rejs med børn
Der er intet problem at rejse til Limenaria med børn, da de som oftest kan følge med overalt. Tænk på solen og vær generøs med solcreme. En T-shirt og en solhat er også en god idé til de små - både i og uden for vandet. Sørg for at børnene drikker masser af vand. Der kan være søpindsvin, der hvor bunden er stenet.
Find din rejse til Limenaria