Se hoteller (9)

Rejser til Limenaria

En rejse til Limenaria byder på en god blanding af by og strand, krydret med hyggelige restauranter og fin natur inden for rækkevidde.
Limenaria er faktisk Thassos næststørste by, selv om man ikke lægger så meget mærke til det, når man besøger byen. Vi tør alligevel godt love en rejse med en spændende blanding af byliv og strand. Aften- og nattelivet er fredeligt og godt til familier. Det består mest af hyggeligt folkeliv på restauranter og barer, og hvor strandpromenaden er populært sted til en spadseretur efter en god middag.

Limenarias strande

Stranden ligger midt i centrum, og byen minder derfor mere om en badeby, end Thassos by gør - i hvert fald i kvartererne nærmest stranden. De flotte sandstrande uden for Limenaria kommer du nemt til med lokalbus, bil eller knallert - hvis du da ikke vælger at spadsere. En flere kilometer lang strand strækker sig fra Metalia Beach lige øst for centrum til Trypiti i vest. Her og der er stranden opdelt i små klippefyldte bugter, hvor der er gode muligheder for at snorkle.

Bo godt i Limenaria

Med Spies kan du vælge mellem værelser og lejligheder på mindre, familieejede hoteller, som tit ikke har mere end 20 værelser. Du bor i nærheden af både stranden og det græske hverdagsliv, og eftersom Limenaria er en mellemting mellem by og landsby, bor du tæt på det meste. Og det har været med til, at vores hoteller har fået så gode anmeldelser af vores gæster, som de har.

Udforsk Thassos

Hovedvejen løber rundt om hele øen og passerer også Limenaria. Lej en bil eller knallert, så kommer du nemt rundt og kan finde din egen yndlingsstrand eller begive dig på opdagelse i bjergene midt på øen. Indbyggerne på Thassos har let til smil og er imødekommende og snakkesalige, så det kan nemt tage en halv time at købe en krukke af øens berømte honning eller gode olivenolie. Og det, der skulle være en hurtig bid mad på en lille taverna i bjergene, kan tit udvikle sig til at blive en længerevarende frokost og et dine bedste ferieminder fra Thassos.
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Limenaria

Strand
I Limenaria ligger stranden midt i byen. Her er strandene børnevenlige, og består af både sand og sten/grus. Hvis du vil på udforskning i de forskellige byen rundt omkring på øen, anbefaler vi lejebil eller lokalbus. Uden for Limenaria finder du flere fine sandstrande.

Metalia

Metalia-stranden består af sten og levn fra den jernudvinding, som har foregik her. Her på stranden finder du både taverner, liggestole og parasoller.

Tripiti

Tripiti er en smuk, lang strand med en del småsten. Her er også klipper samt en naturlig grotte. Her på stranden er der mulighed for at leje både liggestole og parasoller.

Psili Ammos

Psili Ammos ligger på sydkysten ikke så langt fra Potos. Her venter dig gyldent sand og klart, fint vand, hvilket gør den meget populær blandt børnefamilier. Der er mulighed for at få noget at spise samt prøve diverse vandaktiviteter.

Pefkari

Pefkari ligger imellem Limenaria og Potos på øens sydlige side. Her er der flere barer og restauranter at vælge imellem. Strandens nedre del består af sand, imens den øvre del er mere stenet. Vil man lave en lille picknick, er det et område i nærheden, hvor man kan sidde i pinjetræernes skygge og nyde maden.
Læs mere om strande på Thassos.
Mad, drikke og natteliv
Langs stranden i Limenaria er der mange hyggelig restauranter og barer, hvor du kan få en bid mad eller noget at drikke, når sulten eller tørsten melder sig.
Nattelivet i Limenaria er fredeligt. I højsæsonen byder enkelte barer på musik og aktiviteter.
Læs mere om natteliv på Thassos.
Shopping
Limenaria har et godt udbud af lokale butikker. Vil du have mere at vælge imellem, kan du besøge Thassos by eller et af øens markeder.
Læs mere om shopping på Thassos.
Sport og træning
I Limenaria tilbydes vandsport som windsurfing og vandski. Der ligger desuden dykkercentre i Pefkari og Potos.

Vandring

Der er mange fine vandrestier, der fører op i bjergene. Du kan for eksempel vandre fra Limenaria til Potos.

Cykling og terrænkørsel

Kunne du tænke dig at udforske øen og bjergene på to hjul, kan du leje en cykel eller mountainkbike.
Aktiviteter og seværdigheder
Omgivelserne omkring Limenaria byder på smuk natur og fantastiske vandfald, og der findes fine vandrestier langs vandet til Potos.
Udflugter
Beach Safari
Beach Safari
Lyst til at bade? Så tag med på vores herlige heldagsudflugt med 4WD-biler til nogle af Thassos' bedste og fineste strande.
Læs mere om udflugten
Happy Cruising South
Happy Cruising South
Oplev Thassos fra havet! Tag med på en herlig heldagsudflugt med båd langs Thassos' kyst med afslapning og dyp i havet. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Enestående Thassos
Enestående Thassos
Tag med på vores ørundtur - en heldagsudflugt, der beriger os med både nutidige og historiske aspekter af øen og ikke mindst smukke udsigter undervejs. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Tag med på heldagsudflugt i firehjulstrækkere til klostret Panagouda og øens højeste bjerg, Ipsarion.
Læs mere om udflugten
Sejltur - det sydlige Thassos
Sejltur - det sydlige Thassos
Tag med på en fantastisk heldagsudflugt på en sejlbåd, der er specialdesignet til små grupper. Vi tilbringer dagen på Det Ægæiske Hav ombord på yachten Nikoletta.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Thassos på, og du kan med fordel bestille bilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser. Vær opmærksom på, at der kræves en jeep for at nå frem til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
I Limenaria kan du komme rundt med bus, taxi og på lejecykel.

Taxi

Du kan praje en taxi på gaden, men du kan også bede om hjælp i hotelreceptionen til at bestille en. Taxierne har taxameter, og prisen kan være højere i aften- og nattetimerne.

Lokalbus

I Limenaria er der et busstoppested på hovedvejen, og du kan blandt andet komme til Thassos by, hvor busstationen ligger ved havnen.

Cykel

Der findes flere forskellige cykeludlejere i Limenaria.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomat findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Limenaria i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Limenaria. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Limenaria er ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 45 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører som regel via andre rejsemå. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Limenaria
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.