Se hoteller (1)

Rejser til Skala Prinos

Skala Prinos er en hyggelig lille ferieby på Thassos' nordvestkyst.
Skala Prinos byder på en lang strand og et stort udbud af hyggelige barer og restauranter. Fra Skala Prinos kommer du nemt med bus til andre dele af øen, og der går også færger hver dag til Kavala på fastlandet.

Skala Prinos

En af Skala Prinos' seværdigheder er det gamle skibsværft, hvor man både bygger træskibe på traditionel vis og vedligeholder moderne fartøjer. Lidt uden for byen ligger det skovlignende område Dasilio Prinos, der strækker sig hele vejen ned til stranden med veludviklede faciliteter for både feriegæster og lokalbefolkning. Mange vælger at blive her for at nyde solnedgangen - en af de bedste på Thassos - før de begiver sig tilbage for et aftenmåltid på en af byens tavernaer, måske efterfulgt af en drink på en bar eller café med udsigt til folkelivet.

Se mere af Thassos

Vil du se lidt mere på ferien end en enkelt by, er Skala Prinos et godt valg. Herfra kan du tage færgen til Kavala på fastlandet, og der kører mange lokalbusser, hvis du vil se mere af øen. Helt tæt på ligger den gamle by Prinos, hvor der afholdes et populært marked hver uge. Så sørg endelig for at tage op opdagelse på øen. Undersøg området, find din helt egen strand eller badebugt og hold et hvil på en lokal taverna. Til forskel fra mange andre græske rejsemål er Thassos forholdsvis uspoleret, og du behøver ikke at køre langt for at komme lidt væk fra hotellerne og feriemylderet. Vi anbefaler, at du lejer en bil sammen med rejsen - så behøver du ikke at bruge tid på det, når du er fremme.
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Skala Prinos

Strand
Stranden i Skala Prinos er over 10 km lang, lavvandet, børnevenlig og har retten til at hejse Blue Flag. Her kan man leje både liggestole og parasoller.
Læs mere om strande på Thassos.
Mad, drikke og natteliv
Skala Prinos har et stort udbud af restauranter, tavernaer og caféer.
Skala Prinos har et fredeligt natteliv med enkelte barer.
Læs mere om natteliv på Thassos.
Shopping
Skala Prinos har et lille udbud af butikker samt et populært marked hver mandag, hvor du blandt andet kan købe lokalproduceret olivenolie og honning.
Læs mere om shopping på Thassos.
Sport og træning
Thassos har et godt udbud af aktiviteter, hvis du kunne tænke dig en aktiv ferie.

Vandring

På Thassos er der gode vandrestier spredt over hele øen.

Udforsk øen på cykel

Foretrækker du at cykle frem for at vandre, kan du leje en cykel eller mountainbike og udforske øen på to hjul.
Aktiviteter og seværdigheder
Skala Prinos er et godt udgangspunkt for at udforske Thassos, og der går også færger til Kavala på fastlandet.

Kavala

Selv om Kavala har en historie, der går flere tusind år tilbage i tiden, er det en moderne by med en livlig havnepromenade og meget at byde på. Den ældste del af byen ligger på en stejl halvø med en gammel byzantinsk fæstning tronende på toppen, omgivet af lave huse og smalle gader. Området er som skabt til hyggelige slentreture, og får du det trods den kølige brise fra havet for varmt, ligger her masser af barer og skyggefulde tavernaer, hvor du kan slå dig ned og nyde en forfriskning. Du kan komme til Kavala med færge fra Skala Prinos eller med bil og færge fra Thassos by.

Thessaloniki

Thessaloniki ligger smukt ved havet og er en pulserende storby med både historiske seværdigheder, gode shoppingmuligheder, trendy loungebarer og restauranter af høj klasse. Byen byder desuden på spændende arkitektur med bygninger, der bærer præg af de mange folkslag, som har boet og regeret her igennem tiderne: tyrkere, armeniere, bulgarer, serbere og selvfølgelig grækere. Thessaloniki har et stort udbud af interessante museer og smukke kirker, og du kan også begive dig til befæstningsanlægget Kastra, hvorfra der er fantastisk udsigt over den moderne bykerne. Du kommer nemmest til Thessaloniki i bil, hvilket er en tur på cirka tre timer fra Keramoti.
Landsbyen Prinos ligger omkring 4 km fra Skala Prinos og er et oplagt udflugtsmål, hvis du trænger til afveksling fra stranden.
Udflugter
Beach Safari
Beach Safari
Lyst til at bade? Så tag med på vores herlige heldagsudflugt med 4WD-biler til nogle af Thassos' bedste og fineste strande.
Læs mere om udflugten
Happy Cruising North
Happy Cruising North
Tag med på en skøn sejlads langs Thassos' kyst - en heldagsudflugt med smukke udsigter, sol og svømmeture. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Enestående Thassos
Enestående Thassos
Tag med på vores ørundtur - en heldagsudflugt, der beriger os med både nutidige og historiske aspekter af øen og ikke mindst smukke udsigter undervejs. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Tag med på heldagsudflugt i firehjulstrækkere til klostret Panagouda og øens højeste bjerg, Ipsarion.
Læs mere om udflugten
Sejltur - det nordlige Thassos
Sejltur - det nordlige Thassos
Tag med på en fantastisk heldagsudflugt på en sejlbåd, der er specialdesignet til små grupper. Vi tilbringer dagen på Det Ægæiske Hav ombord på en af de store yachter, Atlantis eller Areti.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Thassos på, og du kan med fordel bestille bilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser. Vær opmærksom på, at der kræves en jeep for at nå frem til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
Du kan komme til og fra Skala Prinos med både lokalbus og taxi.

Lokalbus

Bussen holder ved havnen i Skala Prinos.

Færge

Der er hyppige færgeafgange mellem Skala Prinos og Kavala på fastlandet.

Taxi

Du kan praje en taxi på gaden, men du kan også bede om hjælp i hotelreceptionen til at bestille en. Taxierne har taxameter, og prisen kan være højere i aften- og nattetimerne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor produktion af honning, og der findes derfor mange bier og hvepse, især i august-september. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • april
21°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
22°15°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Skala Prinos i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Skala Prinos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Skala Prinos er ca. 30-40 minutter (ca. 15 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via andre rejsemål, hvorfor køretiden bliver lidt længere. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse.

Læs mere om transfer.

Find din rejse til Skala Prinos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.