Se hoteller (1)

Rejser til Skala Prinos

Velkommen til Skala Prinos - en skøn græsk ferieby på Thassos' nordvestkyst.

I Skala Prinos venter en lang strand, gode transportmuligheder og en masse forskellige spisesteder når sulten eller tørsten melder sig. Og vil du se mere af øen eller fastlandet, er det nemt at komme rundt med både bus og færge.

Skala Prinos

En af Skala Prinos' seværdigheder er det gamle skibsværft, hvor man både bygger træskibe på traditionel vis og vedligeholder moderne fartøjer. Lidt uden for byen ligger det skovlignende område Dasilio Prinos, der strækker sig hele vejen ned til stranden med veludviklede faciliteter for både feriegæster og lokalbefolkning. Mange vælger at blive her for at nyde solnedgangen - en af de bedste på Thassos - før de begiver sig tilbage for et aftenmåltid på en af byens tavernaer, måske efterfulgt af en drink på en bar eller café med udsigt til folkelivet.

Se mere af Thassos

Vil du se lidt mere på ferien end en enkelt by, er Skala Prinos et godt valg. Herfra kan du tage færgen til Kavala på fastlandet, og der kører mange lokalbusser, hvis du vil se mere af øen. Helt tæt på ligger den gamle by Prinos, hvor der afholdes et populært marked hver uge. Så sørg endelig for at tage op opdagelse på øen. Undersøg området, find din helt egen strand eller badebugt og hold et hvil på en lokal taverna. Til forskel fra mange andre græske rejsemål er Thassos forholdsvis uspoleret, og du behøver ikke at køre langt for at komme lidt væk fra hotellerne og feriemylderet. Vi anbefaler, at du lejer en bil sammen med rejsen - så behøver du ikke at bruge tid på det, når du er fremme.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Skala Prinos

Vejr og klima
 • januar
13°7°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • marts
15°9°
5
Solskinstimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • april
21°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
25°15°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
30°19°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
33°22°
11
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°19°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
22°15°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • december
14°9°
3
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
Strand
Stranden i Skala Prinos er over 10 km lang, lavvandet, børnevenlig og har retten til at hejse Blue Flag. Her kan man leje både liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser fra København til Skala Prinos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Skala Prinos. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen i Thassos by til dit hotel i Skala Prinos er ca. 30-40 minutter (ca. 15 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Transferbussen kører til tider via andre rejsemål, hvorfor køretiden bliver lidt længere. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Skala Prinos er der masser af restauranter, tavernaer og caféer at vælge imellem, når du skulle få lyst til en bid mad.
Der er ingen diskoteker eller natklubber i Skala Prinos, men der er et godt natteliv inde i byen.
Shopping
Shoppingmulighederne på Thassos er begrænset til ganske lokale varer som læder, guld- og sølvsmykker samt lokalproduceret olivenolie og honning. Hver mandag formiddag er der et stort marked i byen Prinos, hvor du kan købe frugt og grønt, tasker, sko og meget andet.

Marked

I Prinos er der et lille marked hver mandag kl. 07.00-13.00. Her kan man finde den slags varer, som man kan forvente sig at et marked - og man prutter selvfølgelig om prisen.
Aktiviteter og seværdigheder
På Thassos er der masser af aktiviteter for dig, som kan lide at være aktiv. På hele øen er der fine vandrestier. Vil du hellere opleve øen på to hjul, kan du også leje cykel eller mountainbike. Du kan også prøve nogen af de mange vandaktiviteter, som tilbyder på flere forskellige strande.

Limenas

Limenas, eller Thassos by som den også kaldes, er øen hovedstad. Denne hyggelige by bibeholder til stadighed sin fredelige, lokale følelse - selv i højsæsonen. Her der et godt natteliv med caféer, barer og spisesteder. Her er der også flere forskellige supermarkeder og bagerier, samt butikker der sælger alt fra tøj til diverse souvenirs. Den store af de to strande ligger ved havnen, og den anden, mere stille strand, finder du på den anden side.

Kavala

Man kan ikke andet, end at synes om Kavala - en af Grækenlands mest attraktive byer. Byen breder sig fra foden af bjerget Symvolon ned til en stor havn.. De pittoreske kvarterer er smukt beliggende ved et gammelt, byzantisk fort. De mere moderne områder af Kavala er bygget ved det, som i sin tid var Philipis havn. Muhamed Ali, som kaldes for det moderne Egyptens fader, og som skulle have stået for at bygge Alabastermoskén i Cairo i 1900-tallet, blev født i Kavala. I Kavala kan du gå på sightseeing i de gamle dele af byen, besøge arkæologiske museer eller måske tage en kaffe og et spil backgammon med nogle af de lokale, græske mænd på en af byens caféer. Den nemmeste måde at komme til Kavala på er med flyvebåd fra Skala Prinos eller med lejebil og færge fra Thassos by.

Xanti

Xanti er den første by, man lægger vejen forbi, når man bevæger sig i østlig retning fra Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti er en mindre men meget livlig, tyrkisk by, hvis vigtigste indkomst er producering af tobak. Og i modsætning til mange andre steder så lever tyrkerne og grækerne her i fred og fordragelighed. Hvorfor ikke besøge den gamle bydel og tage en kop tyrkisk te på en af de mange caféer? Eller måske besøge det folkemuseet hvis man er kulturelt interesseret.
Om lørdagen lever byen rigtig op, da der afholdes et storstilet, tyrkisk marked.

Thessaloniki

Thessaloniki er en af de mest berømte byer i Grækenland. I de senere år er byen specielt blevet attraktiv blandt velhavende europæere, som tager hertil i weekenderne for at nyde godt af sol og strand, gode shoppingmuligheder og eksotiske natklubber. Her er der både fantastiske spisesteder, kultur samt et natteliv, som næsten kan sammenlignes med Londons.
Men det er ikke kun shopping og natteliv, som lokker besøgende hertil - også de, som er interesserede i arkitektur, vil finde byen spændende
.... Bygninger og arkitektur har fået sine præg af de mange folkslag, som har været her igennem tiden: tyrkere, armeniere, bulgarer, serbere og selvfølgelig grækere. Her ligger de forskellige museer som perler på en snor. Og hvis man skulle have lyst til at opleve mere af den tyrkiske kultur og levemåde, kan man passende lægge vejen forbi Kastra, en by med små, hyggelige stræder. Herfra har man en fantastisk ud over det moderne Thessaloniki. Det er nemmest at komme her til byen med bil. Turen tager ca. 3 timer fra Keramoti.
Sådan kommer du omkring
Lokalbusserne har begrænsede afgange afhængigt af sæson. Køreplanen er desuden tilpasset, efter hvornår færgerne lægger til ved havnen i Thassos by. Hvis du vil ud og opleve øen, så kan lejebil anbefales. Der er hyppige færgeafgange imellem Thassos og Keramoti, Thassos og Kavala samt Skala Prinos og Kavala på østkysten.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor produktion af honning, og der findes derfor mange bier og hvepse, især i august-september. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Find din rejse til Skala Prinos