Se hoteller (5)

Rejser til Thassos by

Thassos by et godt udgangspunkt for din ferie på øen. Bo komfortabelt, spis godt og udforsk øens natur og strande.

Thassos by har en livlig havn, hvorfra du kan tage færgen over til fastlandet, hvis du ønsker et større shoppingudbud eller bare vil se noget andet. Thassos by, også kaldet Limenas, er hyggelig og ret fredelig med en afslappet og folkelig atmosfære.
Thassos by har længe været et yndet rejsemål for mange grækere, hvilket har været med til at holde priserne nede, og det har også betydet, at byen har bevaret en ægte græsk stemning. Byens lille havnepromenade er kantet af restauranter, der serverer fisk, skaldyr og græske specialiteter til rimelige priser. Her bor du midt i det græske hverdagsliv. I gåafstand fra byen ligger to gode strande - med en cykel kan du være der på et par minutter - men også i centrum findes en strand, hvor der desuden ligger flere hyggelige strandbarer.

Bo tæt på strand og by

I Thassos by kan du vælge, om du vil bo på værelse eller i lejlighed på hoteller med eller uden pool beliggende centralt eller i udkanten af byen. Uanset hvor du vælger at bo, er du aldrig langt fra hverken strande eller shoppingmulighederne og forlystelseslivet i centrum. Alt sammen noget som har været med til, at vores gæster har givet vores hoteller gode anmeldelser.

Lej bil med Spies

Husk, at du kan leje bil samtidig med rejsen hos Spies. Med lejebil er det nemt at komme rundt, og eftersom afstandene er korte - kystvejen hele vejen rundt om øen er på kun 100 km - er Thassos som skabt til udflugter og afstikkere til uberørte strande og små bjerglandsbyer. Mange grækere fra fastlandet holder ferie på øen, og derfor føles Thassos betydelig mere autentisk end mange andre øer.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Thassos by

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Strand
I Thassos by består strandene af groft sand og grus. Ude på østkysten ligger strandene Makriammos og Golden Beach, som er fine, børnevenlige sandstrande. Du kommer nemt derud med enten taxibåd eller lokalbus fra havnen. I Potos og Limenaria, der ligger på Thassos sudlige del, finder man øens mest populære strande. Her er strandene børnevenlige, og består både af sand og sten/grus. Hvis du gerne vil besøge de forskellige strande, anbefaler vi lejebil eller lokalbus.

Makryammos

Ca. 3 kilometer fra Thassos by ligger Makryammos, som er den fineste og mest velorganiserede strand i nærheden. Her der både restauranter, bar, mulighed for leje af parasoller og solstole, tennisbane, pool og vandsport. Stranden er privat, og i højsæsonen vil der ofte skulle betales entré for de gæster, som ikke bor på hotellet, som stranden tilhører. Vær opmærksom på at du både skal betale for entré og liggestole samt parasoller.

Nisteri

Nisteri er en sandstrand inden for gåafstand fra Thassos by. Her kan der både lejes liggestole og parasoller. Bliver du sulten, er der både en taverna og en strandbar lige ved hotellet.

Glifonieri

En lille bugt med sand og klipper på begge sider. Her er både liggestole og en taverna.

Pachys

En relativt lavvandet sandstrand med solstole, to tavernaer og barer. Det er nemmest at komme til Pachys ved at leje bil eller tage lokalbussen.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Thassos by fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Spies tilbyder charterrejser til Thassos fra juni til september.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Thassos by. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen til dit hotel er ca. 5-20 minutter (ca. 500 meter-2 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse. Skift til minibus eller taxi ved ankomsten til Thassos forekommer.

Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
I Thassos by er der masser af tavernaer, restauranter og barer.
I Thassos by er nattelivet ganske fredeligt, men der er naturligvis en håndfuld barer og endda også et diskotek.
Shopping
Hovedgaden i Thassos by er det mest oplagte sted, hvis du vil shoppe. Hovedgaden strækker sig fra den gamle havn ud imod stranden. Her kan du købe det meste, selvom butikkerne er meget tilpassede turister. Her er der også masser af lokalproducerede varer som læder, guld- og sølvsmykker samt olivenolie og honning. Hver mandag formiddag er et stort marked i byen Prinos, der ligger på vestkysten. Her kan du købe frugt og grønt, tasker, sko og meget andet.
Aktiviteter og seværdigheder
Hvis du trænger til lidt afveksling fra sol og strand, er der en masse andre aktiviteter på Thassos, som du kan give dig i kast med. Tæt på Thassos by er der mange, fine vandrestier. Vil du heller udforske omgivelserne på to hjul, kan du leje en cykel eller mountainbike. I Makryammos, der ligger ca. 3 km fra Thassos by, tilbydes der forskellige sportsgrene. Vandsport som windsurfing og vindski finder du i Pefkari og Golden Beach.

Vandring

I område omkring Thassos by er der gode muligheder for at komme ud af vandre. Bag amfiteatret finder du en markeret vandresti, som leder dig igennem et fantastisk, frodigt landskab. Hvis du ikke har lyst til en længere vandretur, anbefaler vi en spadseretur op til amfiteatret. Nyd den smukke udsigt eller solnedgangen over Thassos by.

Skala Potamia

Skala Potamia er en lille by, der ligger i skyggen af øens store bjergkæde Ipsarion. Her finder du Vagis-museet, som har en udstilling med statuer støbt af Polygnotos Vagis, som var en af sin tids mest kendte kunstnere. Byen har en lille havn, der blev grundlagt af munkene fra klostret Prodromos. Det omkringliggende, grønne landskab strækker sig hele vejen ned til det krystalklare badevand på den nærmest uendelige Chrissi Akti-strand. Her er rigtig smukt, og atmosfæren, når mørket falder på, emmer af mystik.

Teologos

Denne lille by i bjergene har tidligere været hovedby på øen. Arkitekturen kan minde meget om den byzantinske, hvor husene er byggede af sten. Her har man mulighed for at besøge den hvidmalede kirke, St. Dimitris. Hvis kirken er lukket, kan man blot låne nøglen af præsten, der ofte befinder sig på den lokale café. Byen er absolut et besøg værd.

Panagia

Panagia har også hovedby på Thassos. Navnet stammer fra byens kirker, som fejrer sin højtid d. 15. august . På denne dag tilbereder byens kvinder "kourbani" (kogt kød) uden for kirken, som de tilbyder de besøgende i kirken efter endt gudstjeneste. På "den rene mandag" arrangeres en masse festligheder, som varer natten lang, samt et karneval med en stor parade som foregår på byens hovedgader.
Byens arkitektur er meget tyrkisk med de klassiske balkoner lavet af træ. Man kan også gå rundt i de små, snoede stræder, kigge i butikker og opleve den hyggelige atmosfære. Her ligger der også flere forskellige tavernaer i byen, hvis man skal skulle få lyst til noget god mad.
Sådan kommer du omkring
Lokalbusserne har begrænsede afgange afhængigt af sæson. Køreplanen er også tilpasset efter hvornår, at færgerne lægger til i havnen i Thassos by. Hvis du vil ud og udforske området, anbefales det at leje en bil. Der er hyppige afgange imellem Thassos og Keromoti, Thassos og Kavala samt Skala Prinos og Kavala ude på østkysten.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Find din rejse til Thassos by