Se hoteller (9)

Rejser til Thassos by

Thassos by et godt udgangspunkt for at udforske øens natur og strande.
Thassos by har en hyggelig havn, hvorfra du kan tage færgen over til fastlandet, hvis du ønsker et større shoppingudbud eller bare vil se noget andet. Thassos by, også kaldet Limenas, er hyggelig og ret fredelig med en afslappet og folkelig atmosfære, og her findes også interessante seværdigheder, blandt andet et velbevaret gammelt amfiteater.

Thassos by har længe været et yndet rejsemål for mange grækere, hvilket har været med til at holde priserne nede, og det har også betydet, at byen har bevaret en ægte græsk stemning. Byens lille havnepromenade er kantet af restauranter, der serverer fisk, skaldyr og græske specialiteter til rimelige priser. Her bor du midt i det græske hverdagsliv. I gåafstand fra byen ligger to gode strande - med en cykel kan du være der på et par minutter - men også i centrum findes en strand, hvor der desuden ligger flere hyggelige strandbarer.

Bo tæt på strand og by

I Thassos by kan du vælge, om du vil bo på værelse eller i lejlighed på hoteller med eller uden pool beliggende centralt eller i udkanten af byen. Uanset hvor du vælger at bo, er du aldrig langt fra hverken strande eller shoppingmulighederne og forlystelseslivet i centrum. Alt sammen noget som har været med til, at vores gæster har givet vores hoteller gode anmeldelser.

Lej bil med Spies

Husk, at du kan leje bil samtidig med rejsen hos Spies. Med lejebil er det nemt at komme rundt, og eftersom afstandene er korte - kystvejen hele vejen rundt om øen er på kun 100 km - er Thassos som skabt til udflugter og afstikkere til uberørte strande og små bjerglandsbyer. Mange grækere fra fastlandet holder ferie på øen, og derfor føles Thassos betydelig mere autentisk end mange andre øer.
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Thassos by

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
I Thassos by består strandene af groft sand og grus. På østkysten ligger de fine og børnevenlige strande Makryammos og Golden Beach, som man kan komme til med taxibåd eller lokalbus fra havnen i Thassos by. I Potos og Limenaria på den sydlige del af Thassoss findes øens mest populære strande, der er børnevenlige og består af sand og sten/grus.

Makryammos

Cirka 3 km fra Thassos by ligger Makryammos, som er en fin og velorganiset strand med restaurant, bar, liggestole, parasoller, pool og vandsport. Stranden er privat og tilhører et hotel, og i højsæsonen vil gæster, der ikke bor på hotellet, ofte skulle betale entré for at få adgang til faciliteterne. Udover entréafgiften skal der betales for liggestole og parasoller.

Nisteri

Sandstrand beliggende inden for gåafstand fra Thassos by med en bruser samt udlejning af liggestole og parasoller. Her findes desuden en taverna og en strandbar.

Glifonieri

En lille bugt med sand og klipper på begge sider. Her er både liggestole og en taverna.

Pachys

En relativt lavvandet sandstrand med liggestole og et par tavernaer og barer. Det er nemmest at komme til Pachys i lejebil eller med lokalbussen.
Læs mere om strande på Thassos.
Mad, drikke og natteliv
Thassos by har et stort udbud af hyggelige tavernaer og restauranter, ikke mindst langs havnepromenaden.
Der findes både barer og et par diskoteker i Thassos by, men ellers er nattelivet på Thassos ret fredeligt.
Læs mere om natteliv på Thassos.
Shopping
Hovedgaden i Thassos by løber fra den gamle havn ud mod stranden og byder på et stort udvalg af butikker med blandt andet lokalproducerede varer som honning, olivenolie og kunsthåndværk.
Læs mere om shopping på Thassos.
Sport og træning
Der er flere fine vandrestier i nærheden af Thassos by, og der er også mulighed for at dyrke vandsport som windsurfing og vandski fra Golden Beach, som ligger godt 12 km fra Thassos by.

Vandring

I området omkring Thassos by er der gode muligheder for at komme ud af vandre. Bag amfiteatret findes en markeret vandresti, som løber gennem smuk natur. Hvis du ikke har lyst til en længere vandretur, anbefaler vi en spadseretur op til amfiteatret, hvorfra der er fin udsigt over havet, ikke mindst ved solnedgangstid.

Cykling og mountainbike

Hvis du vil udforske omgivelserne på to hjul, er der mulighed for at leje både cykler og mountainbikes.
Aktiviteter og seværdigheder
I Thassos by kan du begive dig ud på en byvandring, og der er også mulighed for at tage på bådudflugt og se byen fra havsiden.
Byen har et velbevaret amfiteater, som ligger med smuk udsigt over havet, og her findes også arkæologiske udgravninger og et arkæologisk museum.
Udflugter
Beach Safari
Beach Safari
Lyst til at bade? Så tag med på vores herlige heldagsudflugt med 4WD-biler til nogle af Thassos' bedste og fineste strande.
Læs mere om udflugten
Happy Cruising North
Happy Cruising North
Tag med på en skøn sejlads langs Thassos' kyst - en heldagsudflugt med smukke udsigter, sol og svømmeture. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Enestående Thassos
Enestående Thassos
Tag med på vores ørundtur - en heldagsudflugt, der beriger os med både nutidige og historiske aspekter af øen og ikke mindst smukke udsigter undervejs. Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Tag med på heldagsudflugt i firehjulstrækkere til klostret Panagouda og øens højeste bjerg, Ipsarion.
Læs mere om udflugten
Sejltur - det nordlige Thassos
Sejltur - det nordlige Thassos
Tag med på en fantastisk heldagsudflugt på en sejlbåd, der er specialdesignet til små grupper. Vi tilbringer dagen på Det Ægæiske Hav ombord på en af de store yachter, Atlantis eller Areti.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Thassos på, og du kan med fordel bestille bilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser. Vær opmærksom på, at der kræves en jeep for at nå frem til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
Fra Thassos by kan du komme til andre af øens byer med bus eller taxi, og der går også færger herfra til fastlandet.

Taxi

Du kan praje en taxi på gaden eller bestille en via dit hotel. Der køres efter taxameter, og prisen kan være højere sent om aftenen og natten.

Lokalbus

Hovedbusstationen i Thassos by ligger ved havnen.

Færge

Der er hyppige færgeforbindelser mellem Thassos by og Keramoti på fastlandet. Lokalbussernes tidstabeller er tilpasset færgernes ankomst.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Livlig trafik i højsæsonen. Thassos har en stor honningproduktion, og derfor findes her en del bier og hvepse, især i august-september. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Thassos ligger i Det Ægæiske Hav og har ca. 15.000 indbyggere, hvoraf ca. 3000 i Thassos by. Mange restauranter og tavernaer, nogle med levende musik. Adskillige barer og strandbarer. Museum og antikke udgravninger.
Vejr og klima
 • januar
7°1°
4
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • februar
9°2°
5
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • marts
12°3°
6
Solskinstimer pr. dag
13°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • april
16°7°
8
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • maj
21°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
26°15°
11
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juli
28°17°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
28°17°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
24°13°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • oktober
19°9°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
13°6°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • december
9°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Thassos by i sommerhalvåret.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Thassos by. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen.

Flyet lander i Kavala Lufthavn på fastlandet, og vores guider møder dig i lufthavnen og viser vej til den rigtige bus. Transfer til færgelejet Keramoti tager ca. 15 minutter. Derfra sejles med bilfærge til Thassos by (ca. 40 minutter). Bagagen opbevares i bussen under færgeoverfarten. Der er et enkelt cafeteria på færgen. Køretiden fra havnen til dit hotel er ca. 5-20 minutter (ca. 500 meter-2 km), alt efter trafik og antal hotelstop. Ventetid ved færgelejet Keramoti kan forekomme ved både ankomst og afrejse. Skift til minibus eller taxi ved ankomsten til Thassos forekommer.

Læs mere om transfer.

Find din rejse til Thassos by
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.