Udflugter, Thassos by

Gør din ferie endnu bedre med en udflugt eller to! Vores guider på rejsemålet har sammen med vores lokale samarbejdspartnere nøje udvalgt og sammensat et spændende udflugtsprogram. Vi følger løbende op på udflugterne og fornyer programmet, bl.a. på baggrund af spørgeundersøgelser, hvor du og andre gæster har mulighed for at komme med feedback. På den måde kan vi altid tilbyde spændende og interessante oplevelser.

Der er flere fordele ved at bestille en udflugt hos Spies. For det første er alle nødvendige forsikringer på plads, og alle sikkerhedskrav er opfyldt. For det andet er der helt klare og tydelige regler for ændringer og aflysninger og for hvad der indgår i prisen. Derudover ved du altid, hvor du skal henvende dig, hvis du får et problem eller er utilfreds med udflugten. Alt dette får du med i købet, når du bestiller din udflugt hos Spies.

Obs! Udflugtsprogrammet til og med sommeren 2021 er reduceret, og visse aktiviteter kan blive ændret med kort varsel pga. covid-19. Der kan f.eks. være krav om mundbind, eller et restaurantbesøg kan blive erstattet med en madpakke, som deltagerne får med på udflugten. Læs mere på rejsemålets lokale Mysite

.

Praktisk information om vores udflugter

Beach Safari (kan bestilles hjemmefra)

Beach Safari (kan bestilles hjemmefra)

Lyst til at bade? Så tag med på vores herlige heldagsudflugt i jeep til nogle af Thassos' bedste og fineste strande. Mad og drikke indgår ikke.

Læs mere Skjul

Om morgenen bliver du hentet af en 4WD med chauffør. Første stop bliver den unikke lagune Giola, som ligger lige ved havet. Bilerne bliver parkeret et stykke fra stranden, men efter en kort spadseretur bliver vi budt velkommen af synet af et af naturens smukkeste bassiner, som er 10 meter bredt og otte meter dybt. Det giver de mere modige dykkere mulighed for at springe direkte ned i det krystalklare vand fra op til 10 meter høje klipper.

Vi følger siden vejen langs østkysten for at besøge paradiset, nemlig Paradise Beach, som ligger tæt på den lille by Kinira. Stranden er kantet af pinjetræer på den ene side og turkist vand på den anden, hvilket skaber en meget eksotisk atmosfære, og det er dette, som har givet stranden sit navn.

Efter paradiset er du sikkert sulten, så næste stop på turen er Kinira. Her spiser vi frokost på en af de tavernaer, som byder os velkommen med god mad og de mest vidunderlige udsigter over kysten og den nærliggende ø, som også hedder Kinira.

Som afslutning kører vi endnu fem kilometer for at nå den smukke Saliara Beach, som også kaldes for Marble Beach. Stranden har fået sit navn fra det hvide sand og de små marmorperler, som dækker stranden. Også på de varmeste dage er sandet køligt netop på grund af disse marmorperler. Det er også dette, som gør, at vandet har sin karakteristiske blå farve. Efter et dyp ved Marble Beach bliver du kørt tilbage til dit hotel.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Indgår ikke.

Husk at medbringe:
Badetøj, sko til stranden, solcreme og penge til frokost og evt. indkøb.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-17.

Øvrigt:
Der køres offroad, så vi fraråder små børn, handicappede og gravide at deltage i udflugten.

Enestående Thassos (kan bestilles hjemmefra)

Enestående Thassos (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på vores ørundtur og hør interessante fortællinger om Thassos' spændende historie. Vi besøger interessante steder såsom klostret Archangelo og udgravningsstedet Aliki. Frokost indgår.

Læs mere Skjul

Dagens første stop er et besøg på øens vigtigste kloster, Archangelo, som tilhører Mount Athos, som i dag er et nonnekloster. På den guidede rundtur i klostret kan du lære meget om de ortodokse religiøse traditioner. Her får du også mulighed for at smage vandet fra klostrets hellige kilde.

Næste stop er Aliki, som er en vigtig arkæologisk udgravning. Det var engang et vigtigt marmorstenbrud, og udgravningerne af de omkringliggende beboelsesområder foregår stadig. Her kan du vandre rundt ved udgravningerne eller nyde en kop kaffe på en af Alikis strandcaféer.

Efter besøget i Aliki kører vi til den imponerende bjergby Panagia, hvor vi besøger en af øens smukkeste kirker. Guiden fortæller om både religionen, traditionerne og de værdifulde, gamle ikoner. Herefter går vi ned ad de smalle, pittoreske gader til byens gamle olivenpresse. Hvis du troede, det var nemt at presse oliven, så kan du godt tro om, og man kan godt forstå, hvorfor olivenolie var en så værdifuld vare i gamle dage. I Panagia er der frokost, og her kan du også gå en tur i de små, hyggelige gader.

Du kan forvente en interessant dag med både nutidige og datidige aspekter af øen og smukke udsigter undervejs.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost med drikkevarer (1 glas vin eller sodavand) indgår.

Udflugtsledelse:
Skandinavisktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-16.

Husk at medbringe:
Solcreme med høj solfaktor, en flaske vand og gode, solide sko. Når vi besøger klostret, skal både arme og ben være tildækkede, men man kan låne tøj i klostret, hvis det er nødvendigt.

Mountain Adventure (kan bestilles hjemmefra)

Mountain Adventure (kan bestilles hjemmefra)

Tag med på en heldagsudflugt i firehjulstrukne biler til øens højeste bjerg, Ipsarion. Frokost og drikkevarer indgår.

Læs mere Skjul

Om morgenen bliver du hentet på dit hotel i en firehjulstrækker med chauffør.

Vi starter dagen i Maries, og første stop bliver ved klostret Panagouda oven for Skala Marion. Kirken har smukke freskoer, og inde i klostret kan du opleve såkaldt helligt vand, som lokalbefolkningen mener har helende kræfter.

Fra klostret kører vi op i Thassos' bjerge, og du får chancen for at se øens højeste bjerg, Ipsarion, som strækker sig 1.206 m o.h., og fra hvis top man på en skyfri dag har en fantastisk udsigt over øen og så langt væk som Samothraki, Limnos og Athos.

Derefter kører vi tilbage til søen, som ligger lidt uden for Maries. Her får vi serveret en barbecuefrokost, som tilberedes af vores guide. Udflugten slutter af med, at vi får mulighed for at købe lokalproduceret honning.

Vi begiver os siden hjem ad små veje, og du bliver sat af ved dit hotel.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad og drikke:
Frokost og drikkevarer indgår.

Husk at medbringe:
Solcreme med høj solfaktor, en flaske vand, gode, solide sko samt tøj, som dækker skuldre og knæ til besøget i klostret.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende guide.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 8-17.30.

Øvrigt:
Der køres offroad, så vi fraråder små børn, handicappede og gravide at deltage i udflugten.

Happy Cruising North (kan bestilles hjemmefra)

Happy Cruising North (kan bestilles hjemmefra)

En fin dag på havet med sol og badning langs Thassos' kyst. En græsk barbecue-frokost indgår.

Læs mere Skjul

Følg med på en herlig bådtur langs Thassos' kyst med badning undervejs. I den antikke havn i Limenas venter båden Victoria, hvor besætningen serverer kaffe og forfriskninger, så vi rigtigt kan vågne.

Båden sejler i den retning, som vejr og vind bestemmer. Båden stopper flere gange, hvor man kan svømme og snorkle i det krystalklare vand. Undervejs kan vi nyde synet af de høje bjerge og den smukke natur, og man også kan prøve at fiske på åbent hav.

Ved frokosttid tager vi en længere pause for at nyde en barbecue med græske specialiteter som souvlaki samt grillet kød og salater. Efter frokosten fortsætter sejladsen, og vi får tid til at slappe af. Om eftermiddagen kommer vi til det sidste stop, hvor vi kan snuppe en svømmetur, inden båden vender tilbage til Limenas.

Bestil hjemmefra:
Denne udflugt kan du bestille hjemmefra sammen med rejsen eller via "Min side".

Mad & drikke:
Frokost, kaffe og forfriskninger indgår. Øvrige drikkevarer kan købes ombord.

Husk at medbringe:
Badetøj, solcreme med høj solfaktor, en solhat/kasket samt penge til køb af drikkevarer ombord.

Udflugtsledelse:
Engelsktalende personale ombord på båden.

Tid:
Heldagsudflugt, ca. kl. 9-16.