Se hoteller (1)

Agaete er en grøn oase på Gran Canarias nordvestkyst - et oplagt rejsemål, hvis du vil opleve øens smukke natur.

Hvis du vil opleve en lidt mere ukendt del af Gran Canaria, så tag et kig på den lille by Agaete, hvor du bor tæt på både det lokale folkeliv og øens dramatiske natur. Torvet Plaza de la Constitución er byens naturlige samlingssted, og her ligger også den smukke kirke fra slutningen af 1800-tallet. Mange af husene rundt om torvet prydes af de karakteristiske kanariske træbalkoner, og rundt om i byen ligger et godt udvalg af restauranter og barer, hvor man kan tilbringe en hyggelig aften i stille og fredelige omgivelser. Ikke langt fra hotellet ligger den lille fiskerihavn Puerto de las Nieves, hvor der findes en række restauranter, som serverer dagens fangst fra havet ud for Agaete. Her samles både lokale og turister om aftenen for at spise, gå ture langs vandet eller måske bare sidde og iagttage byens liv.

Sol og strand i Agaete

De fleste strande i området omkring Agaete er stenstrande, bl.a. Las Salinas, som ligger tæt på hotellet. Her bader du i havbassiner med roligt vand og fin snorkling.

Fred og ro i Agaete

Rejs med Spies' charter til Agaete og nyd den hyggelige atmosfære på Cordial Roca Negra, som ligger et lille stykke uden for Agaete. Her kan du se frem til en uforglemmelig ferie, hvor du kan vandre i den storslåede natur, måske bade i de naturlige havvandspools eller bare forkæle dig selv med en afslappende tur i hotellets spa.

Endagstur til Tenerife

Fra Puerto de Nieves kan du tage på endagsudflugt med katamaran til Tenerife. På kun halvanden time kommer du til hovedbyen Santa Cruz, hvor du kan tilbringe dagen med at udforske bykernen og måske shoppe lidt, inden turen går tilbage til Agaete og en afslappende aften.

Seværdigheder helt tæt på

Men man behøver ikke forlade Gran Canaria for at finde små eventyr: I den frodige Agaete-dal dyrkes bl.a. kaffe og citrusfrugter, og her er mange gode vandrestier. Ikke langt fra Agaete ligger også naturreservatet Tamadaba, der byder på stejle klipper, flodbredder og øens største nåleskov 1000 meter over havets overflade. Hvis du ikke vil vandre, kan du tage bussen til nærliggende byer og landsbyer. Besøg f.eks. bjerglandsbyen Firgas med den hyggelige gamle bykerne eller Arucas med den flotte katedrallignende kirke og lørdagsmarkedet med lokalt dyrkede råvarer og lokalt fremstillet kunsthåndværk.

Tips og nyttig info
 • Lokale restauranter
 • Spaafdeling på hotellet
 • Spændende udflugter
 • Gratis wi-fi på hotellet
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Agaete

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Vejr og klima
 • januar
21°16°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
21°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
22°17°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
23°18°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
24°19°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
25°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
26°22°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
26°22°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°21°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
22°17°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Strand

Playa de las Nieves

Playa de las Nieves, som ligger mellem lystbåde- og fiskerihavnen, er den mest besøgte strand i området. Stranden består hovedsageligt af sten og flankeres af en strandpromenade med restauranter og små butikker.

Las Salinas

Las Salinas er en badestrand bestående af tre naturlige pools, som er afskærmet fra de store bølger og har gode snorkelforhold.

Strande på Gran Canaria

Alle badestrande i Spanien er offentlige, og på de fleste strande udlejes liggestole og parasoller. På flere strande er der også faciliteter som bruser og toiletter, ligesom der på mange tilbydes forskellige former for vandsport. Arguineguín, Playa del Inglés, Puerto Rico, Playa de Amadores, Costa Meloneras, Puerto de Mogán og Maspalomas er alle rejsemål med fine, generelt børnevenlige strande med lyst sand. Også Las Palmas har en kilometerlang strand egnet til børn, men store bølger kan dog forekomme. Playa del Cura har en lille badebugt med små sten og grovkornet sand, San Agustín har en mellemstor strand med sten visse steder, og i Playa de Taurito findes en lille strand med lavasand.

Flere strande på Gran Canaria har indført rygeforbud

Det gælder i øjeblikket følgende strande: Marañuelas, Lajilla, Patalavaca, Aquamarina, Anfi del Mar, Puerto Rico, Amadores, Playa del Cura, Playa Taurito og i Mogán. Rygeforbuddet gælder på 75 % af hver enkelt strand, hvor der findes skiltede rygeområder med askebægre. Overtrædelse af rygeforbuddet kan medføre store bøder.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser samt rejser med rutefly og valgfri rejselængde til Gran Canaria året rundt.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Spies tilbyder kun rejser til Agaete i forbindelse med yoga-/grupperejser i vinterhalvåret.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Transfer mellem lufthavnen og hotellet kan kun tilkøbes i forbindelse med yogarejser. I nogle tilfælde indgår transfer i yogarejsens pris. Køretiden fra Las Palmas Lufthavn til hotellet er ca. 1 time (60 km) og transferen foregår med bus, taxi eller minibus. Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Agaete byder på flere restauranter og barer, hvor du kan nyde en skøn aften i hyggelige og fredelige omgivelser. Nede ved havet ligger også Puerto de las Nieves, en fiskerihavn med masser af restauranter, som serverer dagens fangst fra havet uden for Agaete.

Mad og drikke på Gran Canaria

Spanske og kanariske retter findes på de fleste restauranters menukort - fra friskfanget fisk serveret med hvidløg, kartofler og grøntsager til tapas, som man med fordel kan bestille flere forskellige af og dele imellem sig. Langs hele kysten og også længere inde på øen er det almindeligt med menukort på flere sprog, men nogle tjenere taler kun spansk, så der er rig mulighed for at øve de spanske gloser. Måltidet afsluttes ofte med, at du får serveret et lille glas med den kanariske specialitet Ron Miel (honningrom), og den indgår som regel i prisen.

Restauranter på Gran Canaria

Udvalget af restauranter på Gran Canaria varierer meget fra sommer til vinter. Højsæsonen er vinteren, og her er udvalget størst, mens mange restauranter lukker hele eller dele af sommeren. Spanierne selv går gerne på restaurant og tager det ikke så højtideligt, men man er altid nogenlunde pænt klædt på. Børn er velkomne stort set overalt. Det er langt fra usædvanligt, at børnene får mere opmærksomhed end deres forældre, og de bliver ofte budt på en slikkepind.

Nogle gange har man inkluderet et servicegebyr på regningen, andre gange ikke. Synes du, at du har fået god betjening, så læg 10 % i drikkepenge oven i det endelige beløb. Drikkepenge er en vigtig del af tjenerens løn. De spanske restauranter har oftest åbent til frokost kl. 13-16 og til middag fra kl. 20.

Eksempler på kanariske specialiteter

Papas arrugadas
Kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en fin "rynket" og salt overflade. Den serveres ofte med mojo rojo - en sovs med blandt andet peberfrugt, chili og olie. 

Mojo verde
Sovs med koriander, vineddike og kommen. Serveres som regel med stegt fisk, men passer egentlig godt til al slags mad.

Puchero
En mellemting mellem en suppe og en gryderet. Den indeholder ofte safran, chorizo, kikærter og kartofler.

Potaje de berros
En tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen.

Ensalada mixta
Blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avocado, gulerødder, tomat eller salat. Dressingen hælder man selv over.

Gofio
En slags majsgrød, der serveres stegt eller kold som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Minder om polenta.

Ost
På De Kanariske Øer produceres der mange forskellige oste. De fremstilles af både ko-, gede- og fåremælk eller af blandinger af disse. Ost hedder queso på spansk, og røget ost hedder queso ahumado. En af de mest kendte spanske oste hedder manchego. Den stammer ganske vist ikke fra De Kanariske Øer, men minder meget om de kanariske oste. Den har en sort skorpe og en mild, karakteristisk smag med en vis syrlighed.

Andre spanske specialiteter er paella, den berømte risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk, kylling eller kød, samt gazpacho, en læskende suppe lavet på tomater, grøntsager, hvidløg og et stænk vineddike. Den serveres kold og kun i sommermånederne. Meget lækkert i varmen!

Tapas

Tapas og Spanien hører sammen. Det begyndte med en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne selv spiser tapas som forret, men man kan sagtens sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der er masser af forskellige tapas at vælge mellem - fra oliven og minipickles til marineret fisk og skaldyr. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado" - så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. I dag har øen fået tildelt to forskellige geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der tit mange andre gode spanske vine at vælge mellem.

Cava 
Spansk mousserende vin hedder cava, og de mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu. 

Sangria 
Sangria er baseret på vin, først og fremmest rødvin, appelsiner og anden frugt samt måske lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være herligt læskende uden alt for megen alkohol. 

Øl 
Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på De Kanariske Øer. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt.

Ron Miel
En slags honningrom, der er en typisk kanarisk drik, der ofte serveres som afslutning på et måltid.

Spansk kaffe

Den spanske kaffe er som regel meget stærk. Kunne du tænke dig en kop af det, der mest minder om dansk kaffe, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en kop stærk kaffe med varm mælk.
Agaetes natteliv er roligt og består først og fremmest af restauranter og barer. I august fejres Fiesta de la Rama og Fiesta de la Señora de las Nieves med et festligt karnevalsoptog.

Nattelivet på Gran Canaria

Forlystelseslivet på Gran Canaria varierer meget fra rejsemål til rejsemål. Nogle af de mest populære steder er Yumbo og Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico samt Las Palmas, der alle byder på et godt udbud af barer, pubber, dansesteder og natklubber. De fleste barer og natklubber har åbent til langt ud på natten. På de lidt mindre rejsemål er nattelivet noget mere fredeligt.
Shopping
Du finder en række forskellige butikker i Agaete og Puerto de las Nieves. Skal udbuddet være større, anbefaler vi, at du tager til Las Palmas. Her kan du bl.a. shoppe i Triana, varehuset El Corte Inglés og indkøbscentret El Mulle, som tilsammen udgør øens bedste udbud af shoppingmuligheder. Du kan selvfølgelig også tage katamaranen til Tenerifes hovedstad, Santa Cruz, hvis du vil have endnu mere shopping.

Shopping på Gran Canaria

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, eftersom De Kanariske Øer er frihandelsområde med meget lav moms. Derfor kan sko, tasker, parfume, kosmetik, smykker, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer være værd at kigge efter.

Der ligger adskillige shoppingcentre på Gran Canaria, og de fleste har åbent hele dagen. Et shoppingcenter hedder centro comercial på spansk, og de rummer som regel et varieret udbud af butikker, restauranter og barer. Hvis du er på udkig efter noget særligt, så spørg gerne Spies-guiden om et godt tip til det bedste sted at finde det, du søger.

Shoppingcentre på Gran Canaria

Ud over shoppingmulighederne beskrevet under hvert enkelt rejsemål, findes disse shoppingcentre:

Atlántico
Ligger ved motorvejen i byen Vecindario, ikke så langt syd for lufthavnen. Centret har et godt udbud af internationale butikker og restauranter. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og enkelte søndage.

El Mirador
Ligger ved motorvejen nord for Telde og tilbyder et bredt udvalg af både butikker og restauranter. Åbent mandag-lørdag kl. 10-22 og enkelte søndage.

Markeder på Gran Canaria

Der er næsten altid markedsdag et eller andet sted på øen, hvor der sælges alt fra frugt og grønt til tasker og lokalt kunsthåndværk. Det kan være et hyggeligt udflugtsmål at begive sig til den nærmeste lille by og indsnuse atmosfæren og måske finde en god souvenir. De fleste markeder lukker som regel, når siestaen starter ved 13-tiden, så sørg for at være tidligt ude. Nogle af de mest populære markeder finder du i Arguineguín (tirsdag), Maspalomas (onsdag og lørdag), Puerto de Mogán (fredag) og Las Palmas (søndag).
Aktiviteter og seværdigheder

Agaete og Tenerife

Fra Puerto de Nieves kan du tage katamaranen til Tenerife, hvis du vil have lidt afveksling. På kun halvanden time kommer du til Tenerifes hovedstad, Santa Cruz.

Udforsk Gran Canaria med lejebil

Lejebil er perfekt, hvis du vil opleve Gran Canaria på egen hånd. På den måde kan du planlægge dagen, præcis som du vil og i dit eget tempo. Inde i landet venter små, stemningsfulde landsbyer og dramatisk natur med intet mindre end fire forskellige klimazoner.

Aktiviteter på Gran Canaria

Gran Canaria har noget for alle - fra interessante udflugtsmål til familievenlige seværdigheder.

Vinsmagning

De kanariske vine er udmærkede, selvom de i dag er ret ukendte uden for øen. Visse vingårde byder besøgende velkommen, både til vinsmagning, køb og information.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet er der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride, der normalt finder sted i november. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.

Poema del Mar Aquarium

Det gigantiske aktvarium Poema del Mar er et af Gran Canarias mest populære udflugtsmål - en fortryllende verden under havoverfladen med både fisk og havpattedyr foruden en introduktion til verdenshavenes unikke flora og fauna.

Spafaciliteter

I både Amadores og San Agustin findes spafaciliteter med thalassoterapi, saltvandspools og boblebade, og det er også muligt at bestille forskellige former for massage, mudderbade, algeterapi m.m. Også i Meloneras findes et spaområde med blandt andet saltvandspool og tyrkisk bad samt eucalyptus- og saltrum.

Dyphavsfiskeri

Dybhavsfiskeri er en aktivitet for alle, der kan lide spænding og fiskeri. Du vælger selv, om du vil fiske eller blot tage med og nyde en dag på havet. Med lidt held ser vi også delfiner undervejs. Kontakt Spies-guiden for yderligere information.

Seværdigheder på tæt hold

I den frodige Agaete-dal dyrkes der kaffe, citrusfrugter og meget andet. Her er også mange gode vandrestier af forskellig sværhedsgrad. Ikke langt fra Agaete ligger naturreservatet Tamadaba med flodbredder, stejle klipper og øens største nåleskov. Du kan også tage bussen til Firgas og vandre rundt i den historiske bykerne eller besøge Arucas med den flotte katedrallignende kirke. I Arucas afholdes der marked hver lørdag med lokalt producerede fødevarer og kunsthåndværk.

Seværdigheder på Gran Canaria

Der er meget at se og opleve på Gran Canaria, og du kommer nemmest rundt til alle øens seværdigheder i lejebil. Et godt tip er at leje bilen hjemmefra - det er både billigere og nemmere.

Ingenio

I Ingenio findes Gran Canarias største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra, hvor man værner om øens håndværkstraditioner. Fra sydkysten kører man mod Las Palmas og drejer fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Fortsæt derefter videre mod Ingenio.

Oplevelser i Las Palmas

Las Palmas er kendt for at være den bedste shoppingby og øens kulturelle centrum med både museer og arrangementer. I februar afholdes blandt andet et karneval, og i maj lægger byen scene til en operafestival. Derudover arrangeres klassiske koncerter i Santo Domingo-kirken, internationale musikfestivaler med forskellige temaer og forestillinger i Santa Catalina-parken. Besøg også byteatret Perez Galdos, som afholder forskellige koncerter, teaterforestillinger og musikarrangementer, eller koncerthuset Alfredo Kraus, hvor du kan overvære opera og klassiske koncerter. Koncerterne spilles som regel om fredagen. Vil du se mere af byen, kan du passende hoppe på en af de mange sightseeingbusser, som kører dagligt fra forskellige stoppesteder. Tag også bussen til de andre bydele eller til Las Canteras-stranden, som ligger helt inde ved byen.

Seværdigheder i Teror

Byen Teror er mest kendt for det, som skete her i år 1481, hvor madonnaen åbenbarede sig i et pinjetræ, der voksede ved siden af kirken. Det dannede grundlag for en kult omkring Nuestra Señora del Pino, og i 1767 blev den kirke, vi kan se i dag,  indviet. Selve madonna-billedet kan virke underligt diskret i sin overdådige sølvindramning, men det er kun begyndelsen. Et besøg i skatkammeret viser yderligere rigdomme, der er blevet samlet omkring det, som i dag er øens skytshelgen. Men kirken er blot en del af det, der gør Teror til en attraktion. Selve byen siges at være en af Gran Canarias smukkeste med sin velbevarede arkitektur, og den er absolut et besøg værd både for turen hertil og for sin egen skyld. Fra Playa del Inglés er det nemmest at køre mod Fataga via vejen, som hedder CG-60, og siden fortsætte ad San Mateo til Teror. Så kører man desuden gennem Fatagadalen mellem Roque Nueblo og Pico des Nieves, gennem pinjeskove, forbi palmelunde og over de solbeskinnede bjerge, som danner den sydlige del af Gran Canarias centrale bjergmassiv. Det tager ca. 1½ time at køre fra Playa del Inglés, og turen består af anstrengende kørsel ad smalle og snoede, men udmærkede veje. Det er nemmest at køre tilbage ad motorvejen via Las Palmas.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Gran Canaria på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan komme til de fleste større feriebyer på øen med bus, taxi eller lejebil. Til naboøerne afgår der fly og færger.

Busser

Fra Agaete kan du bl.a. tage bussen til Las Palmas, Firgas og Arucas.

Færger

Fra Puerto de Nieves afgår en katamaran til Santa Cruz, Tenerife.

Sådan kommer du rundt på Gran Canaria

Det lokale busnet på Gran Canaria er velfungerende, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi. Du kan desuden sejle og flyve til naboøerne.

Taxi

Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, især på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser på de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men man kan også ringe og bestille en.

Knallert

Det er muligt at leje en knallert på Gran Canaria. Tjek, at din rejseforsikring inkluderer kørsel på motorkøretøjer. Hvis den ikke gør, bør du tegne en tillægsforsikring, før du rejser. Og husk hjelmen.

Cykel

Man kan sagtens leje cykel på Gran Canaria, men vær opmærksom på, at øen er meget kuperet. En cykel kan dog være en god måde at komme rundt til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria, da der godt kan være lidt langt at gå. Der findes flere større og mindre udlejningsfirmaer. Du kan også spørge din Spies-guide om muligheden for at deltage i arrangerede cykeludflugter.

Busser

Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større rejsemål. Gran Canarias største busselskab hedder Global Bus og trafikerer hele øen. Dog er der flest buslinjer langs sydkysten og til Las Palmas.

Fly

Fra lufthavnen uden for Las Palmas går der indenrigsfly til blandt andet Lanzarote, La Palma, Tenerife og Fuerteventura.

Færge

Færgeselskaberne Naviera Armas og Fred Olsen har flere ruter fra Las Palmas til naboerne.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet er der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride, der normalt finder sted i november. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.
Både karneval og Pride er aflyst i 2021.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Kort accepteres i vid udstrækning.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Delvist kuperede omgivelser med trapper. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn

Gran Canaria med børn

Gran Canaria er et meget børnevenligt rejsemål. Skal du rejse med børn, anbefaler vi vores familiehotel Sunwing Arguineguín Seafront, der tilbyder lejligheder med plads til op til seks personer. Du kan også vælge det lidt fredeligere Ocean Beach Club i Playa del Cura eller et af vores andre populære familiehoteller på den sydlige del af øen.

Restauranter

Langt de fleste restauranter er børnevenlige, og børnene får som regel meget opmærksom, hvilket bidrager til en hyggelig og familiær stemning. På menukortene findes der næsten altid velkendte retter som pizza, burger, kylling og pommes frites, men tapas falder tit også i de mindstes smag. Mange restauranter har også børnemenuer eller tilbyder voksenretter i børneportioner til halv pris. Høje stole ses ikke så tit, men de kan forekomme.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas mindre. Pulver til at lave grød med samt de fleste frugtpuréer indeholder ofte sukker. Færdig vælling findes ikke – i stedet blander man vællingepulver og modermælkserstatning.

Legepladser

Legepladserne på Gran Canaria er generelt ikke af samme standard som de danske. Man gør meget for at holde dem ved lige, men du bør alligevel tjekke, om gynger og rutsjebaner virker i orden, inden børnene kaster sig over dem.

Autostole

De store biludlejningsfirmaer udlejer barnesæder, men man bør reservere i god tid. Vær opmærksom på, at alle forsikringer skal indgå i slutprisen.
Sport og træning

Sport og træning på Gran Canaria

Gran Canaria byder på sportsaktiviteter for enhver smag.
Vandring
Gran Canaria er oplagt til vandring og med over 800 km vandrestier fordelt over hele øen, er der gode muligheder for at variere ruterne enten på egen hånd eller på en arrangeret vandretur i gruppe.
Cykling
En cykel er en god måde at opleve Gran Canarias natur på - du kan enten leje en cykel eller tage med på en arrangeret cykeludflugt; der tilbydes forskellige ture alt efter konditionsniveau. Du kan også leje en elcykel - så kommer du lidt lettere op i bjergene.
Dykning og snorkling for hele familien
Uanset om du er nybegynder eller garvet dykker, er der mulighed for både dykning og snorkling i havet ud for Gran Canaria. Du kan få mere information hos Spies-guiden, som også kan hjælpe dig med at bestille plads. En god aktivitet for hele familien.
Golf
Gran Canaria har et godt udvalg af forskellige typer golfbaner for alle slags spillere. Der er fine golfbaner uden for både Puerto de Mogán, Costa Meloneras, Maspalomas, Puerto Rico, Playa de Amadores, Playa del Cura og Las Palmas.
Udflugter
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En skøn dag på havet med katamaranen Afrikat 69. Gratis drikkevarer hele dagen og en let frokostbuffet indgår.
Læs mere om udflugten
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Midt i Puerto Rico ligger den populære Angry Birds-park, som er en temapark for børn i alle aldre. Billetten er en dagsbillet, hvilket betyder, at du kan gå ind og ud flere gange i løbet af den samme dag.
Læs mere om udflugten
Shopping og sightseeing i Las Palmas
Shopping og sightseeing i Las Palmas
Tag med på en heldagsudflugt til provinshovedstaden Las Palmas, der byder på både kultur, historiske seværdigheder, god shopping og et hyggeligt caféliv.
Læs mere om udflugten
Multiacuatic
Multiacuatic
At se delfiner og hvaler i deres rette element er en helt unik oplevelse og med katamaranen Multiacuatic får vi den mulighed. Én drikkevare indgår.
Læs mere om udflugten

Find din rejse til Agaete
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.