Vigtig information

inden din rejse

Hvad gælder for min rejse?

Næsten alle lande i EU har efterhånden fjernet deres indrejsekrav, og det er stort set blevet lige så nemt at rejse som før COVID-19.

Det er heller ikke længere obligatorisk at bære mundbind ombord på flyet og i lufthavnene, når du rejser indenfor EU. Der kan dog være enkelte flyselskaber og lufthavne, som fortsat vil kræve mundbind, ligesom nogle rejsemål fortsat har lokale regler om mundbind i offentlig transport og transferbusser. Vi anbefaler derfor, at du altid har mundbind med i håndbagagen. Flyver du f.eks. med Sunclass Airlines, TUIfly, Novair, SAS, Jettime, Finnair eller Norwegian, skal du ikke bære mundbind ombord på flyet.

Nedenfor har vi samlet information til dig under hvert enkelt land, hvor du nemt kan se, hvad der eventuelt gælder for din rejse.

Kundeservice hos Spies

Spørgsmål og svar om tryg rejse

Mange har spørgsmål om fremtidige rejser. Her finder du svar på det, som de fleste spørger om.

Mange har spørgsmål om fremtidige rejser. Her finder du svar på det, som de fleste spørger om.

Opdateret information om dit rejsemål

COVID-19 test, indrejseformular, krav til børn

Albanien

Opdateret 22/9 2022

Albanien har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Albanien. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Når du rejser til Albanien, lander du på Korfu i Grækenland, og det er derfor vigtigt, at du opfylder indrejsekravene, der gælder for Grækenland.

Aruba

Opdateret 29/9 2022

Aruba har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Aruba har følgende krav ved indrejse:

1. Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular. Uden en bekræftelse på indrejseformularen er det ikke muligt at rejse i øjeblikket. Allerede i afrejselufthavnen i Danmark skal du vise QR-koden fra din indrejseformular, så husk at have den ved hånden, når du tjekker ind.
Indrejseformular for Aruba

2. Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

Mellemlanding i USA
Hvis du mellemlander i USA på din ud- eller hjemrejse, gælder USA's indrejseregler. Hvis din hjemrejse er via USA, regnes dette som en ny indrejse, og du skal fremvise en COVID-19-test. For at mellemlande i USA behøver du også et ESTA.

Læs mere her

Bulgarien

Opdateret 22/9 2022

Bulgarien har ikke længere indrejsekrav, og alt er som før COVID-19. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Bulgarien. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Cypern

Opdateret 22/9 2022

Cypern har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Cypern. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Generelt fungerer alt som før COVID-19, og butikker, restauranter osv. har åbent som normalt. Alle fra og med 12 år skal dog bære mundbind på transfer- og udflugtsbusser samt i offentlig transport og ved hospitalsbesøg.

Den Dominikanske Republik

Opdateret 29/9 2022

Den Dominikanske Republik har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Den Dominikanske Republik har følgende krav ved indrejse:
1. Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular (eTicket). Samme formular skal også udfyldes inden hjemrejsen. Allerede i afrejselufthavnen i Danmark skal du vise QR-koden fra din indrejseformular, så husk at have den ved hånden, når du tjekker ind.
Indrejseformular til Den Dominikanske Republik

2. Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

Mellemlanding i USA
Hvis du mellemlander i USA på din ud- eller hjemrejse, gælder alle USA's indrejsekrav også for dig. Er din hjemrejse via USA, regnes dette som en ny indrejse, og du skal kunne fremvise en ny COVID-19 test. For at mellemlande i USA, har du også brug for en ESTA.
Læs mere her

På rejsemålet
I Den Dominikanske Republik er der krav om mundbind på offentlige indendørs steder. Dette gælder alle undtagen børn.

Dubai (De Forenede Arabiske Emirater)

Opdateret 3/10 2022

Dubai har følgende indrejsekrav:
1. Indrejseformular/COVID-19 – DXB Smart app
Når du rejser til Dubai, kan du udfylde en digital indrejseformular via appen "COVID19 - DXB Smart", som også fungerer som en smittesporingsapp. Det er ikke et krav at udfylde indrejseformularen, men vi anbefaler, at du gør det, så det bliver nemmere for myndighederne at foretage smitteopsporing. Vær desuden opmærksom på, at en del flyselskaber kræver, at formularen er udfyldt inden afrejse – kontakt dit flyselskab for at høre, hvad der gælder hos dem.
Indrejseformular til Dubai

Rejser du til Abu Dhabi, findes en anden digital indrejseformular via appen Alhosn – hent appen her

2. Coronapas
Hvis du er vaccineret
Er du vaccineret med 2. dosis mere end 14 dage før afrejse eller mere end 28 dage før afrejse med 1 dosis Johnson & Johnson og har et gyldigt coronapas, behøver du kun at udfylde landets digitale indrejseformular (ikke obligatorisk).

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

Er du ikke vaccineret eller har immunitet?
Alle over 16 år, som ikke er vaccineret, skal fremvise følgende allerede i afrejselufthavnen i Danmark:

a) en negativ PCR-test, som er højest 48 timer gammel ved afrejse

eller

b) dokumentation på immunitet med et positivt COVID-19-testresultat, som er mindst 14 dage og højst 30 dage gammel.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

3. Rejseforsikring
Du skal kunne fremvise en rejseforsikring, som dokumenterer, at din forsikring dækker omkostninger i tilfælde af smitte med COVID-19. Du skal selv kontakte dit forsikringsselskab i god tid og få en engelsk bekræftelse på, at din forsikring dækker dette. Du kan også bestille din rejseforsikring gennem Spies.

Rejser du til andre emirater end Dubai? Se mere om indrejseregler og restriktioner for De Forenede Arabiske Emirater hos Udenrigsministeriet , da de kan afvige i forhold til Dubai.

Hos flyselskaberne kan du se mere information om, hvad der gælder i forbindelse med din flyrejse:

Egypten

Opdateret 22/9 2022

Egypten har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Egypten. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

England

Opdateret 22/9 2022

England har ikke længere indrejsekrav, og alt er som før COVID-19. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til England. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Frankrig

Opdateret 22/9 2022

Frankrig har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Frankrig. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Gambia

Opdateret 22/9 2022

Alle fra og med 18 år skal kunne fremvise et gyldigt coronapas ved afrejsen til Gambia. Du behøver ikke at udfylde en indrejseformular.

Dit coronapas er gyldig til indrejse på Gambia, hvis du kan fremvise en af følgende:
a) Færdigvaccination
Er du vaccineret med 2 doser (eller 1 dosis Johnson & Johnson) for mindst 14 dage siden, er din vaccination gyldig til indrejse i Gambia.

eller

b) Negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved ankomsten til Gambia (se ankomsttidspunktet på din billet).

Børn til og med 17 år er ikke omfattet af testkrav.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

På rejsemålet
Krav om mundbind på alle offentlige steder.

Grækenland

Opdateret 22/9 2022

Grækenland har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Grækenland. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Generelt fungerer alt som før COVID-19, og butikker, restauranter osv. har åbent som normalt. Alle fra og med 5 år anbefales dog fortsat at bære mundbind på transfer- og udflugtsbusser. I offentlig transport, taxier og ved hospitalsbesøg er mundbind fortsat et krav.

Italien

Opdateret 30/9 2022

Italien har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Italien. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Kap Verde

Opdateret 22/9 2022

Kap Verde har ikke længere krav om indrejseformular eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Airport Security Tax
Alle rejsende til Kap Verde skal betale en Airport Security Tax. Hvis du registrerer dine pasoplysninger senest 10 dage før afrejse på "Min Side" under tilvalg, er det inkluderet i rejsens pris. Er oplysningerne ikke registreret inden da, er de mangelfulde eller er de ikke korrekt udfyldt, skal visum/Airport Security Tax købes i lufthavnen ved ankomst. Det koster 31 euro, som betales på stedet. Der gives ingen godtgørelse fra hverken flyselskabet eller rejsearrangøren i dette tilfælde.

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst fra Kap Verde.

På rejsemålet
Kap Verde har kun krav om mundbind ved hospitalsbesøg.

Kroatien

Opdateret 22/9 2022

Kroatien har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Kroatien. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Madeira

Opdateret 22/9 2022

Madeira har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Madeira. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Madeira har kun krav om mundbind ved hospitalsbesøg (gælder alle over 6 år).

Maldiverne

Opdateret 22/9 2022

Maldiverne har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse.

Maldiverne har følgende krav ved indrejse:

Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en helbredsformular (Traveller Health Declaration) tidligst 96 timer før check-in i lufthavnen. Samme formular skal også udfyldes inden hjemrejsen.
Vejledning og helbredsformular til Maldiverne

Malta

Opdateret 22/9 2022

Malta har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Malta. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Mauritius

Opdateret 22/9 2022

Mauritius har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Mauritius har følgende krav ved indrejse:

Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular, inden du tjekker ind i lufthavnen.
Vejledning og helbredsformular til Mauritius

På rejsemålet
På Mauritius er der krav om mundbind i offentlig transport og ved hospitalsbesøg.

Mexico

Opdateret 22/9 2022

Mexico har følgende krav ved indrejse:
1. Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en digital indrejseformular. Når du har udfyldt formularen, modtager du en QR-kode, som skal vise ved ankomsten til Mexico.

2. Coronapas
I øjeblikket findes der ingen særlige regler om coronapas ved indrejse til Mexico.

3. Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

På rejsemålet
Mundbind er obligatorisk i store dele af landet.

Portugal (fastlandet)

Opdateret 22/9 2022

Portugal har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Portugal. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Portugal har kun krav om mundbind ved hospitalsbesøg (gælder alle over 6 år).

Seychellerne

Opdateret 22/9 2022

Hvornår er din vaccination gyldig til indrejse på Seychellerne?
Er du vaccineret med 2 doser (eller 1 dosis Johnson & Johnson) for mindst 14 dage og højest 6 måneder (180 dage) siden, er din vaccination gyldig til indrejse på Seychellerne. Er der gået mere end 6 måneder (180 dage), kræver Seychellerne, at alle over 18 år skal være vaccineret med 3. dosis booster vaccine (eller 2. dosis ved Johnson & Johnson).

Er du mellem 12 og 17 år behøver du ikke 3. dosis booster vaccine, men blot 2 doser vaccine mindst 14 dage før afrejse.

Opfylder du ikke dette, er din vaccination ikke gyldig til indrejse på Seychellerne, og du skal i stedet følge kravene for uvaccinerede – se disse krav nedenfor.

Seychellerne har følgende krav ved indrejse:

1. Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular. Når du udfylder formularen, skal du samtidig købe en forsikring, som koster 5,40 euro pr. person.
Helbredsformular til Seychellerne

2. Coronapas
Alle fra og med 12 år, som har en gyldig vaccination til indrejse på Seychellerne og et gyldigt coronapas, skal blot udfylde indrejseformularen og tilkøbe den obligatoriske forsikring. Se hvornår din vaccination er gyldig til indrejse ovenfor.

Er du ikke vaccineret, eller opfylder du ikke Seychellernes vaccinekrav (se ovenfor), skal du kunne fremvise en af følgende allerede i afrejselufthavnen:

a) en negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved afrejse

eller

b) en negativ antigentest, som er højest 24 timer gammel ved afrejse

eller

c) dokumentation på immunitet med et positivt COVID-19-testresultat, som er mindst 2 uger og højst 12 uger gammelt.

Børn under 12 år er ikke omfattet af testkrav.

Du skal kunne fremvise dit coronapas på engelsk under hele opholdet. Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

3. COVID-godkendt hotel
Seychellerne kræver, at du bor på et COVID-godkendt hotel. Alle Spies' hoteller er COVID-godkendte. Når du udfylder din indrejseformular, skal du oplyse, at dit hotel er COVID-godkendt.

Spanien

Opdateret 22/9 2022

Spanien har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Spanien. Dette gælder alle - uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Generelt fungerer alt som før COVID-19, og butikker, restauranter osv. har åbent som normalt. Alle over 6 år skal dog fortsat bære mundbind i transfer- og udflugtsbusser samt i offentlig transport og ved hospitalsbesøg.

Thailand

Opdateret 30/9 2022

Thailand har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Thailand. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Det anbefales at bære mundbind, når du besøger banker, butikker, natmarked, seværdigheder og andre steder med større forsamlinger samt i offentlig transport som bus og taxi.

Tjekkiet

Opdateret 22/9 2022

Tjekkiet har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Tjekkiet. Dette gælder for alle - uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

På rejsemålet
I Tjekkiet er det et krav at bære mundbind af minimum FFP2/KN95-standard i offentlig transport og ved hospitalsbesøg. Børn mellem 3 og 15 år kan i stedet bære kirurgisk mundbind.

Tyrkiet

Opdateret 22/9 2022

Tyrkiet har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Tyrkiet. Dette gælder for alle - uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

På rejsemålet
I Tyrkiet er der kun krav om mundbind ved hospitalsbesøg.

USA

Opdateret 22/9 2022

USA har følgende krav ved indrejse:
USA kræver, at alle fra og med 18 år er færdigvaccineret mere end 14 dage før afrejse og har et gyldigt coronapas. Det betyder, at det ikke er muligt for voksne at rejse ind i USA uden at være vaccineret.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

ESTA
Som altid ved indrejse til USA kræves det, at alle søger om tilladelse til at rejse til USA ved at udfylde en elektronisk online-formular. Den findes via ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mere information om ESTA

På rejsemålet
Uvaccinerede børn fra og med 2 år til og med 17 år skal tage en test 3-5 dage efter indrejse til USA. Hvis der er dokumentation for, at barnet har haft COVID-19 inden for 90 dage før indrejse kræves der ikke test efter indrejse.

Forskellige delstater kan have forskellige regler - f.eks. kan krav om brug af mundbind i offentlig transport, offentlige bygninger, restauranter, museér osv. adskille sig. Du kan se, hvad der gælder hos de lokale myndigheder i USA.
Se, hvad der gælder i New York

Zanzibar

Opdateret 22/9 2022

Zanzibar har følgende krav ved indrejse:

1. Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular.
Helbredsformular til Zanzibar

2. Coronapas
Hvis du er vaccineret
Er du vaccineret med 2. dosis mere end 14 dage før afrejse eller mere end 28 dage før afrejse med 1 dosis Johnson & Johnson og har et gyldigt coronapas, behøver du kun at udfylde landets helbredsformular.

Er du ikke færdigvaccineret, skal du vise test
Alle fra og med 5 år, som ikke er færdigvaccineret, skal fremvise følgende allerede i afrejselufthavnen:

  • en negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved ankomst til Zanzibar (se ankomsttidspunkt på din billet).

Du skal kunne fremvise dit coronapas på engelsk under hele opholdet. Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

Øvrige rejsemål

Opdateret 22/9 2022

Som rejsende bør du holde dig opdateret om de aktuelle indrejsekrav for det land, som du skal rejse til, samt de retningslinjer, som gælder på rejsemålet. Alle lande har indført forholdsregler for at mindske smittespredningen og har lokale regler, som både turister og landets indbyggere skal følge. Der findes bl.a. forskellige krav til coronapas, indrejseformularer inden afrejsen (også børn fra 0 år), testkrav ved hjemkomst m.m.

Restriktionerne kan blive ændret med kort varsel, og det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret løbende inden og under din rejse, så du ikke oplever forhindringer før eller under rejsen.

Du finder information om, hvad der gælder for de forskellige rejsemål via Udenrigsministeriets app ”Rejseklar”, som du kan downloade til din mobil.

Se også Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Rejser fra Hamborg

Opdateret 22/9 2022

Rejser du ud og hjem via Hamborg, skal du kunne fremvise coronapas for de tyske myndigheder på både ud- og hjemrejsen. Det betyder, at alle fra og med 12 år skal kunne vise én af følgende:

a) Dokumentation på, at du er færdigvaccineret for mere end 14 dage siden

b) En negativ PCR- eller antigentest, hvis landet eller området, du rejser fra, er på den tyske liste over højrisikolande/områder. Testen skal være taget maksimalt 48 timer før indrejse. Dette gælder også, når du skal rejse hjem, hvor du skal teste dig på dit rejsemål inden afrejsen mod Hamborg. Du finder listen over højriskolande/områder hos RKI her (på tysk)

c) Dokumentation på immunitet

Krav ved hjemkomst til Danmark

Opdateret 22/9 2022

Der er ikke længere krav om test ved hjemkomst til Danmark

Se mere på coronasmitte.dk

I forbindelse med Udenrigsministeriets opfordring til at tjekke dit flyselskabs testkrav før hjemrejsen, vil vi gøre opmærksom på, at vores charterflyselskaber Sunclass Airlines og SAS Charter ikke kræver test før ombordstigning ved din hjemrejse.

Spies, rejs og vær tryg
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.