Vigtig information

inden din rejse

Hvad gælder for min rejse?

Alle vores rejsemål i EU har efterhånden fjernet indrejsekravene, og det er stort blevet lige så nemt at rejse som før COVID-19.

Det er heller ikke længere obligatorisk at bære mundbind ombord på flyet og i lufthavnene, når du rejser indenfor EU. Der kan dog være enkelte flyselskaber og lufthavne, som fortsat vil kræve mundbind, ligesom nogle rejsemål stadig har lokale regler om mundbind i offentlig transport og transferbusser. Vi anbefaler derfor, at du altid har mundbind med i håndbagagen.

Nedenfor finder du information om, hvad der gælder for vores rejsemål udenfor EU samt for Europa.

Kundeservice hos Spies

Spørgsmål og svar om tryg rejse

Mange har spørgsmål om fremtidige rejser. Her finder du svar på det, som de fleste spørger om.

Opdateret information om dit rejsemål

COVID-19 test, indrejseformular, krav til børn

Aruba

Opdateret 23/11 2022

Aruba har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Aruba har følgende krav ved indrejse:

1. Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular. Uden en bekræftelse på indrejseformularen er det ikke muligt at rejse i øjeblikket. Allerede i afrejselufthavnen i Danmark skal du vise QR-koden fra din indrejseformular, så husk at have den ved hånden, når du tjekker ind.
Indrejseformular for Aruba - se vores vejledning her

2. Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

Mellemlanding i USA
Hvis du mellemlander i USA på din ud- eller hjemrejse, gælder USA's indrejseregler. For at mellemlande i USA behøver du også et ESTA.

Læs mere her

Bali

Opdateret 23/11 2022

Bali har følgende indrejsekrav:
1. Helbredsformular/COVID-19 appen ”PeduliLindungi”
Inden du rejser til Bali, skal du hente appen PeduliLindungi og registrere dig via deres hjemmeside.
Læs mere om appen hos de lokale myndigheder - se vores vejledning her

2. Færdigvaccination
Bali kræver, at alle fra og med 18 år er færdigvaccineret med mindst 2 doser mere end 14 dage før afrejse og kan dokumentere det via et gyldigt coronapas.

Er du ikke vaccineret, skal du kunne dokumentere via lægeerklæring på engelsk, at den manglende vaccination skyldes medicinske årsager. Ellers vil du blive nægtet indrejse til Bali.

Alle under 18 år, som rejser sammen med forældre, er undtaget fra vaccinationskrav.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

3. Visa – e-VOA og VOA (Visa on Arrival)
Du skal ansøge om visa, der gælder i 30 dage. Når du rejser med et dansk pas, har du mulighed for at søge om et elektronisk visa (e-VOA) allerede inden afrejse, så du undgår at bruge tid på at søge om visa ved ankomst (VOA). Det koster 500.000 IDR pr. person (ca. 250 kr.), som du betaler, når du ansøger.
Søg om elektronisk visa (e-VOA)
Læs mere om visa hos de lokale myndigheder

På rejsemålet
Bali har krav om mundbind på offentlige indendørs steder og i offentlig transport.

Den Dominikanske Republik

Opdateret 23/11 2022

Den Dominikanske Republik har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Den Dominikanske Republik har følgende krav ved indrejse:
1. Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular (eTicket). Samme formular skal også udfyldes inden hjemrejsen. Formularen udfyldes tidligst 72 timer før afrejse/hjemrejse. Allerede i afrejselufthavnen i Danmark skal du vise QR-koden fra din indrejseformular, så husk at have den ved hånden, når du tjekker ind.
Indrejseformular til Den Dominikanske Republik

2. Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

Mellemlanding i USA
Hvis du mellemlander i USA på din ud- eller hjemrejse, gælder alle USA's indrejsekrav også for dig. For at mellemlande i USA, har du også brug for en ESTA.
Læs mere her

På rejsemålet
I Den Dominikanske Republik er der krav om mundbind på offentlige indendørs steder. Dette gælder alle undtagen børn.

Dubai (De Forenede Arabiske Emirater)

Opdateret 23/11 2022

Dubai har ikke længere krav om indrejseformular eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Hos flyselskaberne kan du se mere information om, hvad der gælder i forbindelse med din flyrejse:

Egypten

Opdateret 23/11 2022

Egypten har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Egypten. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Europa

Opdateret 23/11 2022

Der findes ikke længere indrejsekrav på vores europæiske rejsemål.

På rejsemålet kan der fortsat være anbefalinger eller krav om mundbind, og vi anbefaler derfor, at du altid medbringer mundbind på rejsen. I Spanien (herunder De Kanariske Øer) skal du f.eks. bære mundbind i offentlig transport samt i transfer- og udflugtsbusser.

Gambia

Opdateret 23/11 2022

Alle fra og med 18 år skal kunne fremvise et gyldigt coronapas ved afrejsen til Gambia. Du behøver ikke at udfylde en indrejseformular.

Dit coronapas er gyldig til indrejse på Gambia, hvis du kan fremvise en af følgende:
a) Færdigvaccination
Er du vaccineret med 2 doser (eller 1 dosis Johnson & Johnson) for mindst 14 dage siden, er din vaccination gyldig til indrejse i Gambia.

eller

b) Negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved ankomsten til Gambia (se ankomsttidspunktet på din billet).

Børn til og med 17 år er ikke omfattet af testkrav.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

På rejsemålet
Krav om mundbind på alle offentlige steder.

Kap Verde

Opdateret 23/11 2022

Kap Verde har ikke længere krav om indrejseformular eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Airport Security Tax
Alle rejsende til Kap Verde skal betale en Airport Security Tax. Hvis du registrerer dine pasoplysninger senest 10 dage før afrejse på "Min Side" under tilvalg, er det inkluderet i rejsens pris. Er oplysningerne ikke registreret inden da, er de mangelfulde eller er de ikke korrekt udfyldt, skal visum/Airport Security Tax købes i lufthavnen ved ankomst. Det koster 31 euro, som betales på stedet. Der gives ingen godtgørelse fra hverken flyselskabet eller rejsearrangøren i dette tilfælde.

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter hjemkomst fra Kap Verde.

På rejsemålet
Kap Verde har kun krav om mundbind ved hospitalsbesøg.

Maldiverne

Opdateret 23/11 2022

Maldiverne har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse.

Maldiverne har følgende krav ved indrejse:

Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en helbredsformular (Traveller Health Declaration) tidligst 96 timer før check-in i lufthavnen. Samme formular skal også udfyldes inden hjemrejsen.
Vejledning og helbredsformular til Maldiverne

Mauritius

Opdateret 23/11 2022

Mauritius har ikke længere krav om test eller gyldigt coronapas ved indrejse. Dette gælder for alle – uanset om du er færdigvaccineret eller ej.

Mauritius har følgende krav ved indrejse:

Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular, inden du tjekker ind i lufthavnen.
Vejledning og helbredsformular til Mauritius

På rejsemålet
Det anbefales at bruge mundbind i offentlig transport og ved hospitalsbesøg.

Mexico

Opdateret 23/11 2022

Mexico har ikke længere krav om indrejseformular eller gyldigt coronapas. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

Secure Flight og APIS
Mange flyselskaber flyver gennem amerikansk luftrum, og i det tilfælde skal du udfylde Secure Flight og APIS. Læs mere her

Mellemlanding i USA
Hvis du mellemlander i USA på din ud- eller hjemrejse, gælder alle USA's indrejsekrav også for dig. For at mellemlande i USA, har du også brug for en ESTA.
Læs mere her

På rejsemålet
Mundbind er fortsat et krav i offentlig transport (bus, taxi osv.) og ved indendørs besøg på restauranter, i butikker osv.

Seychellerne

Opdateret 23/11 2022

Hvornår er din vaccination gyldig til indrejse på Seychellerne?
Er du vaccineret med 2 doser (eller 1 dosis Johnson & Johnson) for mindst 14 dage og højest 6 måneder (180 dage) siden, er din vaccination gyldig til indrejse på Seychellerne. Er der gået mere end 6 måneder (180 dage), kræver Seychellerne, at alle over 18 år skal være vaccineret med 3. dosis booster vaccine (eller 2. dosis ved Johnson & Johnson).

Er du mellem 12 og 17 år behøver du ikke 3. dosis booster vaccine, men blot 2 doser vaccine mindst 14 dage før afrejse.

Opfylder du ikke dette, er din vaccination ikke gyldig til indrejse på Seychellerne, og du skal i stedet følge kravene for uvaccinerede – se disse krav nedenfor.

Seychellerne har følgende krav ved indrejse:

1. Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular. Når du udfylder formularen, skal du samtidig købe en forsikring, som koster 5,40 euro pr. person.
Helbredsformular til Seychellerne

2. Coronapas
Alle fra og med 12 år, som har en gyldig vaccination til indrejse på Seychellerne og et gyldigt coronapas, skal blot udfylde indrejseformularen og tilkøbe den obligatoriske forsikring. Se hvornår din vaccination er gyldig til indrejse ovenfor.

Er du ikke vaccineret, eller opfylder du ikke Seychellernes vaccinekrav (se ovenfor), skal du kunne fremvise en af følgende allerede i afrejselufthavnen:

a) en negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved afrejse

eller

b) en negativ antigentest, som er højest 24 timer gammel ved afrejse

eller

c) dokumentation på immunitet med et positivt COVID-19-testresultat, som er mindst 2 uger og højst 12 uger gammelt.

Børn under 12 år er ikke omfattet af testkrav.

Du skal kunne fremvise dit coronapas på engelsk under hele opholdet. Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

3. COVID-godkendt hotel
Seychellerne kræver, at du bor på et COVID-godkendt hotel. Alle Spies' hoteller er COVID-godkendte. Når du udfylder din indrejseformular, skal du oplyse, at dit hotel er COVID-godkendt.

Thailand

Opdateret 23/11 2022
Thailand har ikke længere indrejsekrav. Det betyder, at du hverken behøver et gyldigt coronapas eller at udfylde indrejseformular for at rejse til Thailand. Dette gælder alle – uanset om du er vaccineret eller ej.

På rejsemålet
Det anbefales at bære mundbind, når du besøger banker, butikker, natmarked, seværdigheder og andre steder med større forsamlinger samt i offentlig transport som bus og taxi.

USA

Opdateret 23/11 2022

USA har følgende krav ved indrejse:
USA kræver, at alle fra og med 18 år er færdigvaccineret mere end 14 dage før afrejse og har et gyldigt coronapas. Det betyder, at det ikke er muligt for voksne at rejse ind i USA uden at være vaccineret.

Vi anbefaler, at du printer dit coronapas med dokumentation på din vaccination på engelsk enten via sundhed.dk eller MinSundhed-appen, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

ESTA
Som altid ved indrejse til USA kræves det, at alle søger om tilladelse til at rejse til USA ved at udfylde en elektronisk online-formular. Den findes via ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mere information om ESTA

På rejsemålet
Uvaccinerede børn fra og med 2 år til og med 17 år skal tage en test 3-5 dage efter indrejse til USA. Hvis der er dokumentation for, at barnet har haft COVID-19 inden for 90 dage før indrejse kræves der ikke test efter indrejse.

Forskellige delstater kan have forskellige regler - f.eks. kan krav om brug af mundbind i offentlig transport, offentlige bygninger, restauranter, museér osv. adskille sig. Du kan se, hvad der gælder hos de lokale myndigheder i USA.
Se, hvad der gælder i New York

Zanzibar

Opdateret 23/11 2022

Zanzibar har følgende krav ved indrejse:

1. Helbredsformular
Alle rejsende skal udfylde en digital helbredsformular.
Helbredsformular til Zanzibar

2. Coronapas
Hvis du er vaccineret
Er du vaccineret med 2. dosis mere end 14 dage før afrejse eller mere end 28 dage før afrejse med 1 dosis Johnson & Johnson og har et gyldigt coronapas, behøver du kun at udfylde landets helbredsformular.

Er du ikke færdigvaccineret, skal du vise test
Alle fra og med 5 år, som ikke er færdigvaccineret, skal fremvise følgende allerede i afrejselufthavnen:

  • en negativ PCR-test, som er højest 72 timer gammel ved ankomst til Zanzibar (se ankomsttidspunkt på din billet).

Du skal kunne fremvise dit coronapas på engelsk under hele opholdet. Vi anbefaler, at du printer dit coronapas på engelsk via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse.

Øvrige rejsemål

Opdateret 23/11 2022

Som rejsende bør du holde dig opdateret om de aktuelle indrejsekrav for det land, som du skal rejse til, samt de retningslinjer, som gælder på rejsemålet. Alle lande har indført forholdsregler for at mindske smittespredningen og har lokale regler, som både turister og landets indbyggere skal følge. Der findes bl.a. forskellige krav til coronapas, indrejseformularer inden afrejsen (også børn fra 0 år), testkrav ved hjemkomst m.m.

Restriktionerne kan blive ændret med kort varsel, og det er derfor vigtigt, at du holder dig opdateret løbende inden og under din rejse, så du ikke oplever forhindringer før eller under rejsen.

Du finder information om, hvad der gælder for de forskellige rejsemål via Udenrigsministeriets app ”Rejseklar”, som du kan downloade til din mobil.

Se også Udenrigsministeriets rejsevejledninger

Rejser fra Hamborg

Opdateret 23/11 2022

Rejser du ud og hjem via Hamborg, skal du kunne fremvise coronapas for de tyske myndigheder på både ud- og hjemrejsen. Det betyder, at alle fra og med 12 år skal kunne vise én af følgende:

a) Dokumentation på, at du er færdigvaccineret for mere end 14 dage siden

b) En negativ PCR- eller antigentest, hvis landet eller området, du rejser fra, er på den tyske liste over højrisikolande/områder. Testen skal være taget maksimalt 48 timer før indrejse. Dette gælder også, når du skal rejse hjem, hvor du skal teste dig på dit rejsemål inden afrejsen mod Hamborg. Du finder listen over højriskolande/områder hos RKI her (på tysk)

c) Dokumentation på immunitet

Krav ved hjemkomst til Danmark

Opdateret 23/11 2022

Der er ikke længere krav om test ved hjemkomst til Danmark

Se mere på coronasmitte.dk

I forbindelse med Udenrigsministeriets opfordring til at tjekke dit flyselskabs testkrav før hjemrejsen, vil vi gøre opmærksom på, at vores charterflyselskaber Sunclass Airlines og SAS Charter ikke kræver test før ombordstigning ved din hjemrejse.

Spies, rejs og vær tryg
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data. Vi indsamler information om, hvordan du interagerer med hjemmesiden, hvor ofte du besøger den, og hvilke sider du får vist. Vi gør dette for at optimere design og brugervenlighed samt styrke hjemmesidens effektivitet. Derudover bruger vi informationen til at give dig personligt indhold og forberede markedsundersøgelser.
Marketing cookies bruges til at følge med i, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Hensigten er, at vi og vores samarbejdspartnere skal kunne vise relevant indhold for den enkelte besøgende. Vi indsamler information om dine interesser, dvs. hvilke sider og annoncer du klikker på, samt hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for eller køber (såkaldt “profilering”). For at kunne vise målrettede annoncer og markedsføring arbejder vi med andre virksomheder, som vi deler informationen med.